Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 9th, 2015 | by fileto

0

Συνελήφθη ομάδα διαρρηκτών στις Σέρρες

Λίγη μόνο ώρα χρειάστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για να φθάσουν στα ίχνη επίδοξων διαρρηκτών και να θέσουν τέλος στην εγκληματική τους δράση.

Συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις ημεδαπούς ηλικίας 20, 22 και 34 ετών σε β άρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες χθες (08-07-2015) τα ξημερώματα στις Σέρρες, ενεργώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αναρριχήθηκαν αρχικά σε διαμέρισμα 1ου ορόφου και εν συνεχεία με τη χρήση σκάλας σε διαμέρισμα 2ου ορόφου όπου και επιχείρησαν να εισέλθουν ανεπιτυχώς.

Εκδόθηκαν άμεσα, ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων οι παραπάνω δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι δύο εκ των δραστών (22χρονος και 34χρονος) ενεργώντας από κοινού τα τελευταία τουλάχιστον δύο έτη, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με απώτερο στόχο τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι ενέχονται σε έξι περιπτώσεις διαρρήξεων/κλοπών σε καταστήματα και οικίες στην ίδια πόλη, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, εμπορεύματα και ένα ποδήλατο.

Σημειώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα της εγκληματικής τους δράσης, οι δύο συλληφθέντες διέρρηξαν διαδοχικά τα περισσότερα καταστήματα, από δύο έως και πέντε φορές.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι/πένσα), τρία ζεύγη γάντια και δύο φακοί.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προαναφερόμενο ποδήλατο (στην οικία του 34χρονου), το οποίο και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑