Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 12th, 2015 | by fileto

0

Τσανάκα και Ιωαννίδης, απόντες της κρίσιμης ψηφοφορίας

Μέσα στους 17 οι οποίοι είτε ψήφισαν παρών είτε απείχαν από την ψηφοφορία η οποία αφορούσε την αποδοχή του πακέτου μέτρων για νεα συμφωνία που πέρασε από τη Βουλή με ψήφους του κυβερνητικού συνασπισμού και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ήταν και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Ηλίας Ιωαννίδης και η εκ Σερρών ορμώμενη Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές οι απόντες, στελέχη του κυβερνητικού σχήματος που αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν, εναντιωμένοι στο σκληρό πακέτο των μέτρων που πρότεινε η ελληνική πλευρά, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο διαπραγματευτικό αδιέξοδο, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του Μαξίμου.

Πηγές του Μαξίμου τόνισαν ότι μόλις τελειώσει η διαπραγμάτευση θα δούμε τι θα κάνουμε με όσους ψήφισαν παρών ή απείχαν από την ψηφοφορία.

Ο Ηλίας Ιωαννίδης είχε ήδη προαναγγείλει ότι το πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές να στηρίξουμε είναι σκληρό, αλλά δεν είχε δείξει προδιάθεση αποχής. Την ίδια στάση προεξοφλούσε με δηλώσεις της και η κ. Τσανάκα η οποία και αυτή απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Τι να συνέβη άραγε;


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑