Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 13th, 2015 | by fileto

0

Εκτέλεσε τον σκύλο του γείτονα στην Γενισέα

Συνελήφθη, προχθες (11-7-2015) το πρωί, στη Γενισέα Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 79χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ζωοκτονίας και περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 79χρονο, διότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στη Φελώνη Ξάνθης, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο το σκύλο 65χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Κατασχέθηκαν ένα (1) κυνηγετικό όπλο και ένας (1) κάλυκας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑