Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 15th, 2015 | by fileto

0

Η απόπειρα κλοπής προποτζήδικου έβγαλε λαβράκι

Η ενδελεχής και συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησαν στην εξιχνίαση 5 περιπτώσεων διαρρήξεων/ κλοπών στην πόλη των Σερρών.

Συνέλαβαν , κατόπιν αναζητήσεων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας , δύο ημεδαπούς ηλικίας 21 και 29 ετών, σε β άρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες , χθες (13-07-2015) τα ξημερώματα στις Σέρρες, ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να εισέλθουν ανεπιτυχώς σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ 36χρονου ημεδαπού.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας από κοινού με απώτερο στόχο τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τις 11-07-2015 διέρρηξαν οικία 58χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και ασημικά σκεύη η αξία των οποίων ανέρχεται, στις 2.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο, ο 29χρονος δράστης διέρρηξε διαδοχικά την παραπάνω οικία άλλες 2 φορές, καθώς και διαμέρισμα 55χρονου ημεδαπού απ’ όπου και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.420 λέβα και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ περίπου, τα οποία και διέθεσε σε 3 ενεχυροδανειστήρια της περιοχής έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Σε βάρος των τριών ιδιοκτητών των ενεχυροδανειστήριων, ηλικίας 32 (γυναίκα υπήκοος Γερμανίας), 35 (άντρας υπήκοος Βουλγαρίας) και 57 (γυναίκα ημεδαπή) ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ζευγάρι γάντια, κουκούλα τύπου full face και δύο φακοί.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑