Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 16th, 2015 | by fileto

0

Όχι Ιωαννίδη, παρών Καραγιαννίδη, απούσα η Τσανάκα

Άγνωστο παραμένει αν και οι 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «όχι» και οι 6 «παρών» θα διατηρήσουν τις έδρες τους, ενώ αποκλείεται η διαγραφή τους, καθώς κάτι τέτοιο θα στερούσε από την κυβέρνηση την αρχή της δεδηλωμένης.

Από την Αν. Μακεδονία και Θράκη ΟΧΙ ψήφισε όπως και την προηγούμενη φορά ο εκ Καβάλας Ηλίας Ιωαννίδης, παρών ο εκ Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης ενώ η Αλεξάνδρα Τσανάκα απουσίαζε από την διαδικασία.

Σημειώνεται ότι «ΟΧΙ» από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι εξής βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος ‘Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

«ΠΑΡΩΝ» δήλωσαν οι: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.

Απουσίαζε η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Δήλωση Σακελλαρίδη

Νωρίς το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προέβη στην εξής δήλωση:

«Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα. Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 32 Βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας. Βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑