Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 16th, 2015 | by fileto

0

Ακριβαίνουν εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπορικά

Με τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου επέρχονται ανατροπές και στο καθεστώς του ΦΠΑ, καθώς στο εξής θα ισχύουν τρεις συντελεστές 23%, 13% και 6% (από 6,5%).
Ειδικότερα, στο 23% υπάγονται η εστίαση και όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς και τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ΦΠΑ 13% επιβάλλεται σε όλα τα νωπά τρόφιμα μη συσκευασμένα, σε ηλεκτρικό, φυσικό αέριο, νερό, ξενοδοχεία, γραφεία τελετών, παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.λπ.
Αυξάνονται τα ασφάλιστρα
Με βάση τις διατάξεις του εν λόγω σχεδίου νόμου ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε:
α. 25%, επί των ασφαλίστρων κλάδου πυρός,
β. 4%, επί των ασφαλίστρων κλάδου ζωής,
γ. 10%, επί των ασφαλίστρων των λοιπών κλάδων, εξαιρουμένων των ασφαλίστρων των αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένης της αστικής ευθύνης), για τα οποία ο συντελεστής φόρου ορίζεται σε 15 %.
Με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ)», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και πρέπει να ψηφίσει άμεσα το Σώμα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για το δάνειο «γέφυρα» έως την τελική κύρωση του τρίτου μνημονίου, αλλά και με αυτά που σχεδιάζονται προκειμένου να καλυφθεί μελλοντικά το δημοσιονομικό κενό, γονατίζει η πραγματική οικονομία, η επιχειρηματικότητα, βάλλεται με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για νέο μπαράζ λουκέτων, που θα γιγαντώσουν την ανεργία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑