Ελλάδα

Published on July 16th, 2015 | by fileto

0

Ο Σπίρτζης εκκαθαρίζει το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο νόμου που αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών και τη χρήση συχνοτήτων σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως πρόκειται «για δέσμευση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό για να σταματήσουν οι ιδιότυπες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων και των καναλαρχών».
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σημείωσε πως το σχέδιο νόμου αποτελείται από δυο μέρη. Αναλυτικότερα, το πρώτο έχει να κάνει με τον μέγιστο αριθμό των αδειοδοτούμενων καναλιών και το δεύτερο με τις συχνότητες και την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Σύμφωνα με τον κ Σπίρτζη, οι άδειες θα δοθούν στα κανάλια (πανελλαδικά και περιφερειακά) που θα καταθέσουν την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά με βάση την τιμή εκκίνησης. Μάλιστα, αναγνώρισε ότι υπάρχει η πιθανότητα, κάποιο ή κάποια κανάλια να μείνουν εκτός διαγωνισμού, εάν προσφέρουν χαμηλότερο τίμημα.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την λειτουργία των καναλιών, ενώ τόνισε πως το κάθε κανάλι θα έχει πλέον μόνιμη άδεια και όχι προσωρινή και δεν θα έχει έτσι “ιδιότυπο νταλαβέρι” με το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να ανανεώνονται οι προσωρινές του άδειες.
Τέλος, ο κ. Σπίρτζης, άσκησε έντονη κριτική στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της, όσο και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ευρυεκπομπής στη DIGEA, στην οποία μέτοχοι είναι τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑