Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 17th, 2015 | by fileto

0

Πολιτική πράξη η απουσία μου λέει η Τσανάκα

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ, η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στην απουσία της από την κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης για την συμφωνία.

Αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές κατέληξε σε πραξικόπημα, που είχε σαν αποτέλεσμα να υποχρεωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια συμφωνία αντίθετη με τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό αλλά και προς τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής για το Ελληνικό ζήτημα κραύγασαν “THIS IS A COUP” – AYTO EΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ αντιδρώντας στην επίδειξη ισχύος της Γερμανίας, που με την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας επέβαλε στον εκβιαζόμενο Εκλεγμένο Έλληνα Πρωθυπουργό την θέληση της.

Έτσι παραβίασε πλήρως τις κεκτημένες αρχές της Δημοκρατίας της Αλληλεγγύης και της Αυτοδιάθεσης των Λαών.

Επέλεξα την στάση της αποχής με πολιτικό νόημα, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα Άρθρο 60 1., “ Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση” :
1) Για να εναντιωθώ στη νέα συμφωνία-μνημόνιο που μας επιβάλλουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποστηρίζω τα σενάρια που προωθούν οι δανειστές, σε συνεργασία με τους ντόπιους εκπροσώπους τους, για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή κυβέρνηση τεχνοκρατών.
2) Αρνούμαι να συναινέσω στην διαδικασία των ασφυκτικών χρονικών περιορισμών που επιβλήθηκε στους βουλευτές.

Η συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος σε μία μόλις μέρα, που δεν έδωσε στους βουλευτές τον χρόνο να συζητήσουν και να τοποθετηθούν, αποτελεί ευτελισμό του ρόλου του βουλευτή και εξαιρετική υποβάθμιση του κοινοβουλευτισμού.

Αυτή ήταν μία αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική τακτική που ακολούθησαν εκούσια οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο Σύριζα ως αντιπολίτευση δικαίως την κατήγγελε…

Οι διαδικασίες του κοινοβουλίου αποτελούν μέτρο της ποιότητας της Δημοκρατίας μας .
Σήμερα χάσαμε μία μεγάλη μάχη στον οικονομικό πόλεμο που μας έχει κηρυχθεί και υποβαθμίσαμε την Δημοκρατία μας .

Υπάρχουν ευθύνες και βαρύνουν σε διαφορετικό βαθμό τον καθένα μας.

Εξακολουθεί να είναι ΧΡΕΟΣ του Σύριζα των Μελών, στον οποίο ανήκω, να λειτουργεί δημοκρατικά, με ενότητα και να υπερασπίζεται την Κοινωνία και τις ανάγκες των πολλών.

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

Αλεξάνδρα Τσανάκα
Βουλευτής Καβάλας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑