Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 17th, 2015 | by fileto

0

Πρόγραμμα δράση κατά της παιδικής εκμετάλλευσης

Το 2014, στο πλαίσιο του έργου, εντοπίσαμε 337 παιδιά να εργάζονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πουλώντας χαρτομάντηλα, λουλούδια και άλλα μικροαντικείμενα, πλένοντας παρμπρίζ αυτοκινήτων, παίζοντας μουσική ή επαιτώντας, πολλά εξ αυτών από φτωχές περιοχές της Θράκης.

Στη θλιβερή διαπίστωση καταλήγει η επιστημονική υπεύθυνη του έργου «JOINT STRATEGY FOR THE SOCIAL PROTECTION OF VULNERABLE SOCIAL GROUPS – “GIMMIE SHELTER”» και εκπρόσωπος της «ΑΡΣΙΣ» – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Βαλμπόνα Χυστούνα.

ζητιάνος παιδί

Το έργο εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG) Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει διάρκεια είκοσι μήνες (ολοκληρώνεται τον προσεχή Σεπτέμβριο) και υλοποιείται από 5 εταίρους, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφερειακή Διοίκηση Smolyan (Βουλγαρία), την ΣΤΗΡΙΞΗ, Κοινωνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, την ΑΡΣΙΣ και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Κομοτηνής Κ. Καραθεοδωρή A.E.

Στόχος του “GIMMIE SHELTER” είναι η ενίσχυση του μηχανισμού καταγραφής, πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου εκμετάλλευσης και εμπορίας παιδιών στις περιοχές συνεργασίας των δύο χωρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑