Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 17th, 2015 | by fileto

0

Πυρκαγιά στην Καβάλα που έσβησε αμέσως

Στο Περιγιάλι Καβάλας και συγκεκριμένα στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κωτσάλου εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία αντιμετωπίστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας σχεδόν εν τη γενέση της.

Η πυρκαγιά προήλθε από άγνωστη αιτία και κατέκαυσε εύφλεκτα υλικά τα οποία έχουν εναποθέσει στον συγκεκριμένο χώρο.

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής αποσόβησε τα χειρότερα και η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε.

 

Εν τω μεταξύ σε υψηλή επικινδυνότητα για την εκδήλωση πυρκαγιών βρίσκεται ο Έβρος, για το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που εξέδωσε την Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με αυτόν, η περιοχή του νότιου Έβρου καθώς και η Σαμοθράκη βρίσκονται στην κίτρινη ζώνη, δηλαδή σε αυτή που υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά.
Σε μέση επικινδυνότητα βρίσκονται οι υπόλοιπες περιοχές της Θράκης, αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας όπως η Ξάνθη, η Κομοτηνή, ο Βόρειος Έβρος, η Θάσος και οι περιοχές Καβάλας και Δράμας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συστήνει, με ανακοίνωσή της, τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες, όταν η φωτιά πλησιάζει στο σπίτι τους. Τους συνιστά, μεταξύ άλλων, να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να μαζεύουν τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα, να συνδέουν τους σωλήνες ποτίσματος και να τους απλώνουν, ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑