Εκδηλώσεις

Published on July 17th, 2015 | by fileto

0

4ο Αντάμωμα Ζαλουφιωτών – Αρβανιτών‏

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συνδιοργανώνει με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας & Περιβάλλοντος Δήμου Διδυμοτείχου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρηγίου «Μέγα Ζαλούφι», το 4ο Αντάμωμα Ζαλουφιωτών – Αρβανιτών, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, στις 19:00, στην πλατεία του Ρηγίου.

Μέσω της συνάντησης Συλλόγων Ζαλουφιωτών – Αρβανιτών από όλη την Ελλάδα, επιχειρείται η απότιση φόρου τιμής στους προγόνους, αλλά και η σύσφιξη σχέσεων των απανταχού Ζαλουφιωτών – Αρβανιτών, η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής και η διατήρηση των παραδοσιακών τοπικών εθίμων.

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις, θα διεξάγονται δράσεις, όπως έκθεση φωτογραφίας, βιντεοπροβολή οδοιπορικών από τις αλησμόνητες πατρίδες και περιηγήσεις σε χώρους πολιτισμικής αναφοράς της περιοχής.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στέκεται πάντοτε αρωγός τέτοιων πολιτιστικών δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού, τη γνωριμία και ανάπτυξη δεσμών μεταξύ πολιτιστικών φορέων από διάφορες πόλεις της χώρας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑