Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 18th, 2015 | by fileto

0

Ένας Καβαλιώτης στην κυβέρνηση Τσίπρα

Λέγεται Τρύφωνας Αλεξιάδης και γεννήθηκε στην Καβάλα το 1960. Σήμερα είναι αναπληρωτης υπουργός Οικονομικών στην δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα μετά τον ανασχηματισμό.

Οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων). Εργάστηκε από το τρίτο έτος των σπουδών του σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών το 1987.

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Αντιπρόεδρος (για 10 χρόνια) στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα φορολογικής πολιτικής. Εκπρόσωπος (για πολλά χρόνια) του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στις επιτροπές διαλόγου του Υπουργείου Οικονομικών, για θέματα φορολογίας. Επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για 3 έτη στο γραφείο του Γ. Δραγασάκη. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης, μέχρι και την διάλυσή του.

Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών. Γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα από δασκάλους γονείς. Κατοικεί στη Νίκαια με τη σύζυγό του Σοφία Γιάννου και τις κόρες τους Κατερίνα και Ευδοκία.

Με τον ανασχηματισμό τοποθετήθηκε σε μια κρίσιμη θέση αυτή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Επίσης σχέση με την Καβάλα έχει και ο εκ Κιλκίς νέος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος αν και και κατάγεται από την Τερπνή Σερρών έχει σπουδασει στην Καβάλα στο ονομαστό τμήμα μηχανικών πετρελαίου.

Γιάννης Αμανατίδης

Γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς, από γονείς εκπαιδευτικούς. Έζησε μέχρι το 1978 στην Τερπνή Σερρών.
Είναι παντρεμένος με τη Μουστάκα Σταματία, δασκάλα, και πατέρας δύο παιδιών.

Από το 1985 μέχρι σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς. Το 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και το 1985 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Μέλος από το 1996 του Δ.Σ., γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της Δ.Ο.Ε., της Ε.Δ.Ο.Θ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρών στα κινήματα και στην πρωτοβουλία α/θμιων σωματείων.

Μέλος της Π.Κ. εκπαιδευτικών Π.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της Επιτροπής Εργασιακών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑