Ελλάδα

Published on July 20th, 2015 | by fileto

0

Με το βλέμμα σε ενδεχόμενες εκλογές η ΝΔ

Σε εκλογική τροχιά εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία, καθώς το έμμεσο μήνυμα του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα ότι θα πορευθεί, μέχρι και την υπογραφή της νέας συμφωνίας, με κυβέρνηση μειοψηφίας και οι δημόσιες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προοιωνίζονται εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης προτίθεται να συγκαλέσει την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, το μεγαλύτερο μετά το Συνέδριο κομματικό όργανο, θέτοντας εκ των πραγμάτων ζήτημα λειτουργίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης την κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί. Με απλά λόγια, και δεδομένου ότι η περίοδος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Μεϊμαράκης θα προτείνει είτε την άμεση διεξαγωγή της εκλογής για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, χωρίς τη δική του συμμετοχή στην κούρσα, είτε την εξουσιοδότηση προκειμένου να έχει ευχέρεια χρόνου και χειρισμών με ορίζοντα την άνοιξη ή συντομότερα εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

Σημαντικός αριθμός στελεχών κινείται στη λογική της παροχής πολιτικής νομιμοποίησης στον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Τη θέση αυτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», υιοθετούν ο κ. Κώστας Καραμανλής αλλά και ο τέως πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, με τους οποίους ο κ. Μεϊμαράκης διατηρεί ανοικτούς, ενίοτε και καθημερινούς, διαύλους επικοινωνίας.

Στην ίδια λογική κινούνται και στελέχη όπως ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ή ο κ. Νίκος Δένδιας. Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία βουλευτών για τη διαμόρφωση κειμένου υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη (πρωτοβουλία που μάλλον αποθαρρύνει ο ίδιος), ενώ προ ημερών, στο πλαίσιο κομματικής σύσκεψης, ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι χρειάζεται παράταση της εξουσιοδότησης προς τον κ. Μεϊμαράκη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑