Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 21st, 2015 | by fileto

0

Ποινές χάδι σε επίορκους υπαλλήλους

Συνεχίζεται η κακοδιαχείριση και η διαφθορά στο Δημόσιο όπως προέκυψε από την ετήσια έκθεση για το έτος 2014 που υπέβαλε ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Φαινόμενα ατιμωρησίας και επιεικών ποινών σε σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις.

Κατά το 2014 κοινοποιήθηκαν στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης 2203 πειθαρχικές αποφάσεις που εξέδωσαν τα αρµόδια όργανα του στενού δηµοσίου τοµέα και 765 αποφάσεις φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα. Ο ΓΕ∆∆ υπέβαλε 149 ενστάσεις κατά οριστικών αποφάσεων και άσκησε 3 προσφυγές κατά τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης. Πρόκειται για φαινόμενα ατιμωρησίας και επιεικών ποινών σε σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΑΦΟΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Σε υπάλληλο του Δήμου Ξάνθης επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης δώδεκα (12) μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας, καθώς στις 12/09/2013 εισήλθε σε αρτοπωλείο της περιοχής και με την απειλή όπλου το οποίο έφερε παράνομα μαζί του επιχείρησε να εξαναγκάσει την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις.

Επειδή η υπάλληλος αρνήθηκε και αντιστάθηκε την χτύπησε στο κεφάλι προκαλώντας της σωματική βλάβη.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου λόγω επιβολής από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επιεικούς ποινής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑