Εκδηλώσεις

Published on July 25th, 2015 | by fileto

0

Ασλανίδου, Πασχαλίδης, Στόκας στο Φεστιβάλ Κεραμωτής

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής το φεστιβάλ Πλάι στο κύμα – Φεστιβάλ Κεραμωτής σε συνεργασία με τον δήμο Νέστου.

plai 15

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

~ Σάββατο 25 Ιουλίου
22:30 ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
21:00 ΠONTOΠΟΡΟΙ
20:00 The Coconaut Rockers
01:30 π.μ. Folk n’ Roll

~ Κυριακή 26 Ιουλίου
23:30 ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
22:00 ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
20:30 IMAM BAILDI
19:30 Γιάννης Χατζόπουλος

Forest stage στο δασάκι με ελέυθερη είσοδο καθημερινή έναρξη στις 15:00 ως τις 19:00
~ Παρασκευή 24 Ιουλίου acoustica – beetroots
~ Σάββατο 25 Ιουλίου Rivo -dreamers – Okee dokee
~ Κυριακή 26 Ιουλίου Nick chionidis and the band – Γιώργος Γελαράκης – Ούτε Σπόντα

Παράλληλες δράσεις
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν και πολλές δράσεις με βάση το στοιχείο της θάλασσας. Όπως: Τουρνουά beach volley , Ερασιτεχνικό ψάρεμα, Διάπλους Θασοπούλα Κεραμωτής.
Ακόμα στο δασάκι όπου θα φιλοξενηθεί το ελευθερο camping θα υπάρχει art bazzar και περίπτερα όπου τοπικοί σύλλογοι και κοινωνικές ομάδες θα παρουσιάζουν το έργο τους.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Ανά ημέρα:
Προπώληση: 10€ μέχρι 15/07 || 12€ από 16/07
Ταμείο: 14€
Τριημέρου:
Προπώληση: 25€ μέχρι 15/07 || 30€ από 17/07
Ταμείο: 35€

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

“4 Κύκλοι”

Η Μελίνα, με την μοναδική, ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της, το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο και τη δυναμική της σκηνική παρουσία, μαγνητίζει το κοινό, δημιουργώντας ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και μία ατμόσφαιρα μαγική σε κάθε της μουσική παράσταση!

Φέτος το Καλοκαίρι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα παρέα με εξαιρετικούς μουσικούς και ένα πρόγραμμα τεσσάρων κύκλων τραγουδιώνπου θα απογειώνουν το κοινό σε κάθε της παράσταση.

Με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, λαϊκά του πενήντα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρναϊκα η Μελίνα θα φιλοτεχνήσει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό σε κάθε της συναυλία που θα είναι γιορτή χαράς σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές.

Αγαπημένα και απρόβλεπτα τραγούδια, τολμηρές ενορχηστρώσεις, κορυφαίοι μουσικοί μαζί με την ευαισθησία και το πάθος της Μελίνας και η συναυλία του Καλοκαιριού είναι εδώ!
Μαζί της επί σκηνής

Μανόλης Ανδρουλιδάκης– κιθάρες, ενορχήστρωση, Ανδρέας Καραντίνης – μπουζούκι, Μιχάλης Παπαδάκης – πιάνο, Λεωνίδας Κυρίδης – μπάσο, Βασίλης Μπαχαρίδης – τύμπανα

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

20 χρόνια ΜΙΛΤΟΣ «Ό,τι αγαπάς εδώ δεν τελειώνει»

miltos

Μετά απο τα 2 sold out πριν λίγες μέρες στην Αθήνα ο Μίλτος γιορτάζει τα 20 χρόνια στην δισκογραφία και στην Κεραμωτή την Κυριακή 26 ιουλίου.

Για μαθηματικός ξεκίνησε αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική για τα καλά και έτσι φέτος ο Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει αισίως 20 συνεχή χρόνια προσωπικής δισκογραφίας.
Ενα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί παρά να γιορταστεί .

Στις 26 ιουλίου, στη Κέραμωτή θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο μπαλκόνι, για να χωρέσει φίλους εγκάρδιους κι αγαπημένους. Όσους συμπορεύτηκαν και τραγούδησαν μαζί κάποιες νότες και λόγια από τα τραγούδια αυτής της εισκοσαετίας.

Αυτό που φέρνει μαζί της η πρώτη εικοσαετία είναι μια σειρά από σπουδαίες μπαλάντες- κάποιες πιο ηλεκτρισμένες- μερικά δυνατά λαικά που εξέφρασαν το μη προφανές και τίτλοι που αποτέλεσαν την μουσική υπόκρουση μιας μεθυσμένης πορείας: Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος, Κακές συνήθειες, Παραμύθι με Λυπημένο τέλος, Στα είπα όλα, Τα μπλουζ της άγριας νιότης, Ηράκλειο – Καλαμάτα, Απουσία, Σου τηλεφωνώ, Βυθισμένες άγκυρες.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
stokas

Μια μεγάλη καλοκαιρινή βόλτα σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας σχεδιάζει ο Μπάμπης Στόκας.
Με εφόδιο την σπουδαία φωνή του και την αισθαντική ερμηνεία του, ο Μπάμπης Στόκας και αυτό το καλοκαίρι θα μας ταξιδέψει μουσικά από το χθες στο σήμερα, μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα.
Ένα ταξίδι επί σκηνής από κομμάτια τον ‘ΠΥΞ ΛΑΞ, σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόσμενες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που όλοι μας τραγουδήσαμε και συνεχίζουμε να τραγουδάμε.
Μια μουσική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές με τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο αλλά και που συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία.

Μαζί του:
Τύμπανα: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, Μπάσο: ΧΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ , Κιθάρες: ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ, Πλήκτρα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ, Ήχος: ΣΑΚΗΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ & ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ
velesiotou

Η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Λιζέτα Καλημέρη ανταμώνουν σε μια σειρά συναυλιών έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος. Οι δύο σημαντικές ερμηνεύτριες συνατιούνται επί σκηνής, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε. Η προσωπική δισκογραφία και των δύο καλλιτεχνών συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από την ελληνική δισκογραφία που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του. Η συνεργασία τους αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο στο παρελθόν, όπου και αν έχουν παρουσιαστεί. Πέρα από τη μουσική και την κοινή αγάπη τους προς το ελληνικό τραγούδι, τις ενώνει και ο κοινός τόπος αφετηρίας τους, η πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην παρέα τους θα βρίσκεται η η τραγουδοποιός Σοφία Νάτσιου και ο ταλαντούχος ερμηνευτής Οδυσσέας Μαυρομάτης και μια ομάδα νέων μουσικών με φρέσκο ήχο και άριστη χημεία.

IMAM BAILDI
imam
Στην καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας τους, με ανανεωμένο από το ανεξάντλητο παρελθόν ρεπερτόριο, οι Imam Baildi επιστρέφουν.

Ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing, τα βαλκανικά πνευστά μιξάρονται με latin ενορχηστρώσεις και η νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη εναλλάσσεται με την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka.

Μια δίωρη, καθαρής ενέργειας, συναυλία με τα highlights μιας υπέροχης πενταετίας, που ξεκίνησε σαν ένα ιδιαίτερο project δύο νέων ταλαντούχων μουσικών και δημιουργών που είχαν γαλουχηθεί με εξαιρετικές μουσικές και μετουσιώθηκε στο πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα της νέας γενιάς, περιζήτητο στην χώρα μας αλλά και στα μεγαλύτερα ethnic, και όχι μόνο, festival του κόσμου.

Ανακάτεμα ήχων και πολιτισμών , η νοσταλγία και η συγκίνηση διαδέχεται δυναμικές εξάρσεις όπου η ηλεκτρονική μουσική εναρμονίζεται με τις κλασσικές φόρμες δίνοντας στα, έτσι κι αλλιώς διαχρονικότατα, τραγούδια μια σύγχρονη πνοή.

Ποντοπόροι

Οι Ποντοπόροι είναι ένα μουσικό σχήμα με μια συνεχή παρουσία στο από το 1998 , που αντιμετωπίζει την ποντιακή μουσική ως μια ζωντανή δυναμική γλώσσα , που πατώντας στην μακραίωνη ιστορία της συνεχίζει να εξελίσσεται, να αφομοιώνει τα νέα στοιχεία της εποχής μας συντροφεύοντας τις στιγμές της ζωής των ποντίων και όχι μόνο.

Ο ήχος των ποντοπόρων είναι αντιπροσωπευτικός της σύγχρονης ποντιακής μουσικής με ένα πλούσιο ηχόχρωμα που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο φάσμα της ποντιακής μουσικής κουλτούρας. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική κυρίως χορευτική που ξεφεύγει από τα τυποποιημένα. Φορτίζει συναισθηματικά, προτρέπει σε γλέντι ξεσηκώνοντας ακόμα και τους αμύητους υμνώντας τη χαρά της ζωής και της παρέας.

Στις συναυλίες οι ποντοπόροι εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τους με τραγούδια γενικότερα της Ελληνικής παράδοσης ( Θρακιώτικα – Σμυρνέικα αλλά και Λαϊκά )

Κυκλοφορούν δύο δίσκοι τους,”Ρωμάνα” (2009) και “Αρωθυμία” (2011).

Παίζουν: Γιάννης Παλαπουικήδης: Κλαρίνο – Γαβάλ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος: Τύμπανα – Κρουστά, Ηλίας Πίγκας: Σάζι – ούτι – Παντζο, Χρήστος Φωτόπουλος: Κιθάρα, Θόδωρος Σαμορκασίδης: Λύρα – Φωνή, Βασιλική Αστρεινίδου: Λύρα – Βιολί – Φωνή

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑