Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 27th, 2015 | by fileto

0

Έλεγχοι από τη νεοσύστατη Οικονομική αστυνομία Β. Ελλάδος

Από τις 6-7-2015 ξεκίνησε η λειτουργία της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Υποδιεύθυνση έχει στελεχωθεί με αστυνομικό προσωπικό, Γενικών και Ειδικών καθηκόντων, με εδαφική αρμοδιότητα τη Βόρεια Ελλάδα.

Αποστολή της Υπηρεσίας είναι η προληπτική έρευνα και καταστολή οικονομικών εγκλημάτων και ιδίως αυτών που τελούνται σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου και της Εθνικής Οικονομίας ή που έχουν χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με το εσωτερικό οργανόγραμμα, υπάγεται διοικητικά στην Κεντρική Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως και 26-7-2015.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο σε κέντρο διασκέδασης στο νομό Χαλκιδικής συνελήφθη ο 37χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, καθώς διαπιστώθηκε η μη έκδοση (268) λιανικών στοιχείων πώλησης συνολικής αξίας (7.660) ευρώ, καθώς και η απασχόληση ενός (1) υπαλλήλου που δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού της επιχείρησης, κατά παράβαση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, στο νομό Θεσσαλονίκης, σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών πωλήσεων, ενώ σε εστιατόριο καφέ-μπαρ διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο υπαλλήλων, που δεν είχαν καταχωρηθεί στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Ο 37χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και τη νεοσύστατη Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Δ.Ο.Υ.).


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑