Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 4th, 2015 | by fileto

0

Επιμένει ο Σπρίρτζης για τη Σιδηροδρομική Εγνατία

Ζεστά έχει πάρει το θέμα της δημιουργίας της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Σπίρτζης, το οποίο ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών σχολίασε και πώς πρέπει να αξιοποιηθεί το πακέτο των 35 δις.

Θεωρώ ότι αν αυτά τα 35 δις όχι στο σύνολό τους, στην πλειοψηφία τους, κατευθυνθούν σε δημόσιες υποδομές οι οποίες όμως δεν πρέπει να γίνουν κι αυτό το τονίζω, αυτοσκοπός, δεν πρέπει να γίνουν έργα για τα έργα, πρέπει να γίνουν έργα που θα βοηθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση». Τέτοιου είδους έργα θα είναι και η η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων και των διευρωπαϊκών δικτύων σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη.

«Μέσα σ’ αυτό είναι η ολοκλήρωση του Πάτρα – Αθήνα και η ολοκλήρωση του Αθήνα – Θεσσαλονίκη και η ολοκλήρωση και η ένταξη του Θεσσαλονίκη με τους δύο κατά τη γνώμη μου, ένας έχει προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, κάθετοι άξονες που πηγαίνουν προς Βουλγαρία ο ένας και εξετάζουν για το δεύτερο προς Σκόπια.

Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να ολοκληρωθούν και αυτό που θέλουμε κι έχουμε στόχο να ξεκινήσουμε είναι να ωριμάσει το έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Δηλαδή μια σύνδεση για όλη τη Βόρεια Ελλάδα που θ’ ακολουθεί την όδευση της Εγνατίας μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη μέχρι τη σύνδεσή της με Βουλγαρία».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑