Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 11th, 2015 | by fileto

0

Διαφωνεί με την Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ Αμφίπολης

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αμφίπολης διαχωρίζει τη θέση της από το επίσημο όργανο του κόμματος, και κατηγορεί την εφημερίδα ότι υιοθετεί ακριβώς τις «φαύλες» επικοινωνιακές τακτικές για τις οποίες καταγγέλλει την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αμφίπολης, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα facebook της ΕΡΑ Σερρών, έχει ως εξής: «Σε μια περίοδο, κατά την οποία, η κυβέρνηση και η χώρα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα, με έκπληξη είδαμε και διαβάσαμε στην «Αυγή» της Κυριακής, στην πρώτη (!!) σελίδα, πρώτο (!!) θέμα, άρθρο που αφορά στην ανασκαφή στην Αμφίπολη…»«Θεωρούμε ότι η συντάκτρια και η εφημερίδα, προσπαθώντας να καυτηριάσει την επικοινωνιακή τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά, υποπίπτει στο ίδιο σφάλμα.

Εφόσον η έρευνα συνεχίζεται, οι επιστήμονες/ισσες αρχαιολόγοι δικαιούνται να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, χωρίς παρεμβάσεις με πολιτικές σκοπιμότητες, όπως είδαμε να συμβαίνει στο παρελθόν, έτσι ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα».

«Αυτό που θέλουμε να θυμίσουμε, όμως, είναι ότι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, που πήρε δημοσιότητα το θέμα της ανασκαφής, όπως εκφράστηκε και από τις τοπικές οργανώσεις αλλά και από βουλευτές-τριες και εκπροσώπους του τμήματος Πολιτισμού (Αφρ. Σταμπουλή, Α. Χατζησοφιά κ.λπ) είναι ότι, ανεξάρτητα από την ταυτότητα των ενταφιασμένων, το μνημείο θεωρείται πολύ σημαντικής αρχαιολογικής αξίας και είναι κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας μεγάλης ιστορικής περιοχής, που αξίζει να αναδειχθεί στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδίου ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη, που επισκέφτηκε την περιοχή λίγους μήνες αργότερα».

«Ζητάμε, λοιπόν, να παραμείνει αυτή η κατεύθυνση της πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού και σύμφωνη με αυτή να είναι η προβολή του ζητήματος από το επίσημο έντυπο του κόμματος».
 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑