Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 16th, 2015 | by fileto

0

Συριζαίοι εξορμούν στις Σκουριές Χαλκιδικής

Νόμιμη και συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η παραχώρηση στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», τμημάτων δημοσίου δάσους συνολικού εμβαδού 3.273 στρεμμάτων, στις θέσεις «Σκουριές» και «Μαντέμ Λάκκος» του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.
 Η παραχώρηση της έκτασης στην εταιρεία, έγινε κατά χρήση και κυριότητα το 2012, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.
Κατά της απόφασης αυτής ωστόσο, προσέφυγαν στο ΣτΕ κάτοικοι της Χαλκιδικής, ζητώντας την κατάργησή της, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως με την παραχώρηση παραβιάζεται σειρά συνταγματικών διατάξεων και κοινοτικών οδηγιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία των δασών και του πολιτιστικού περιβάλλοντος. Οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έγιναν δεκτοί από το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε τις αιτήσεις τους, κρίνοντας ότι η παραχώρηση των τμημάτων δημοσίου δάσους στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα!
Από την πλευρά της ωστόσο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής απευθύνει μέσα από ανακοίνωσή της κάλεσμα στην πορεία στις Σκουριές την Κυριακή 23 Αυγούστου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμμετάσχουν και οι  νεολαίες Καβάλας –Ξάνθης.
*Η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ως εξής:
«Δική μας υποχρέωση, να είμαστε την Κυριακή στον Κάκκαβο. Να είμαστε εκεί σε κάθε πορεία, σε κάθε κινητοποίηση, στηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, γιατί αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας. Ειδικά τώρα οφείλουμε να αγωνιστούμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και να μην περιμένουμε από κανέναν να κάνει αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς.
Την Κυριακή, 23/08, αναχωρούν λεωφορεία από Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη
Περισσότερες πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων Θεσσαλονίκη : 6998511542 // Ξάνθη: 6945203239 // Καβάλα : 6974281434»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑