Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 18th, 2015 | by fileto

0

Εγνατία θεάτρου από τα ΔΗΠΕΘΕ Β. Ελλάδας

Μετά από πρόταση της Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, κ. Μαρίας Καραβία για αδελφοποίηση των ΔΗΠΕΘΕ που συνδέονται μέσω της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, την οποία με πλειοψηφία ενέκρινε και το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, αποφασίσθηκε η πρώτη συνάντηση των προεδρείων των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Βέροιας, Κοζάνης, Σερρών, Καβάλας και Κομοτηνής να γίνει στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα.

Ο κοινός προβληματισμός για την τύχη των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έγινε η αφορμή για την πρόταση αυτού του τολμηρού και μεγαλεπήβολου σχεδίου, το οποίο βρήκε θερμή ανταπόκριση από τους Δήμους και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. των άλλων πόλεων.

Στόχος του είναι μέσα από την αδελφοποίηση, να συνδέσει όλες αυτές τις πόλεις και να δοθεί η δυνατότητα της καλλιτεχνικής, πολιτισμικής, ιστορικής και τουριστικής ανάδειξης του άξονα ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη αλλά και Κωνσταντινούπολη.

Σκοπός της συνάντησης είναι η γνωριμία, των Προέδρων και η σύσφιξη των σχέσεων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., η κατάθεση προτάσεων, ιδεών και απόψεων, η ανταλλαγή και η ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και η δημιουργία μιας κοινής πολιτικής για τη λειτουργίας τους.

Οι Πρόεδροι των ΔΗΠΕΘΕ που θα συμμετέχουν, κ. Αλέκα Βακαλοπούλου (Ιωαννίνα), κ. Μαυροκεφαλίδης Νικόλαος (Βέροια), κ. Μπιτσίδου Σοφία (Σέρρες), κ. Μενεσελίδου Σοφία (Κομοτηνή) και ο κ. Σαπαλίδης Παύλος μέλος Δ.Σ. Κοζάνης, ενημερώθηκαν για τις πρώτες προτάσεις της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κ. Μαρίας Καραβία, οι οποίες είναι:

1. Πολιτιστικές ανταλλαγές με θεατρικές, εικαστικές, μουσικές λογοτεχνικές δράσεις και συνεργασία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

2. Δημιουργία δικτύου των αρχαίων θεάτρων του άξονα ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, με στόχο την ιστορική και πολιτιστική τους ανάδειξη.

3. Διοργάνωση Θεατρικού Φεστιβάλ Εγνατίας οδού.

4. Συμπαραγωγές θεατρικών παραστάσεων.

5. Συμπαραγωγή θεατρικής σπονδυλωτής παράστασης με θέματα βασισμένα σε ιστορικά, θρησκευτικά ή άλλα γεγονότα, δραματοποιημένα, που αναφέρονται στην Εγνατία οδό, με επιμερισμένη την παραγωγή της παράστασης.

6. Συμμετοχή από κοινού σε ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑