Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 18th, 2015 | by fileto

0

Στήνει νέο ψηφιακό πάροχο η κυβέρνηση με ΕΡΤ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή Ταγματάρχη, επειδή η ΕΡΤ, από τον ρόλο της, έχει υποχρέωση για τη μέγιστη δυνατή πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη, διατηρεί από την εποχή προ του κλεισίματός της αναμεταδότες στις θέσεις Ακρίτας, Ίσμαρος, Κέχρος, Σμιγάδα, που καλύπτουν, με αναλογική και κατά συνθήκη ψηφιακή εκπομπή, ικανό μέρος του Νομού Ροδόπης.

“Δεδομένου ότι γίνονται από την πολιτεία ενέργειες για την επαύξηση των προβλεπόμενων σημείων εκπομπής του ισχύοντος Χάρτη Συχνοτήτων, πιστεύουμε ότι όταν αυτός ολοκληρωθεί, θα δοθεί η δυνατότητα στην ΕΡΤ να επεκτείνει το δίκτυο ψηφιακής κάλυψης και στην οροσειρά της Ροδόπης” αναφέρεται στη δημοσιευθείσα επιστολή.

Στην κοινή ερώτησή τους, οι βουλευτές Στάθης Γιαννακίδης και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τονίζουν: “από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 έγινε η παύση εκπομπής του αναλογικού σήματος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ χωρίς στη συνέχεια να εκπέμψει το ψηφιακό σήμα σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της οροσειράς της Ροδόπης. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα πρόσβαση στην ελληνική τηλεόραση για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, παρόλο που πληρώνουν κανονικά το τέλος για την ΕΡΤ. Επομένως, η αδυναμία πρόσβασης στη δημόσια και στην ιδιωτική τηλεόραση αναγκάζει τους πολίτες της περιοχής να καταφύγουν σε άλλες λύσεις, όπως στην αγορά ιδιωτικών αποκωδικοποιητών και στην χρήση των υπηρεσιών ελληνικής ψηφιακής πλατφόρμας δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης (NOVA)”.

Σημειώνουν δε, ότι: “αντί λοιπόν, οι ευθύνες για την παροχή ψηφιακού σήματος να αποδοθούν στην DIGEA, η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να αναλάβει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ το κόστος κάλυψης, από τους πόρους των πολιτών και τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της. Επιπρόσθετα, η DIGEA έχει εξασφαλίσει κανονικά τα έσοδά της από τους περιφερειακούς σταθμούς της περιοχής, χωρίς εντούτοις να την καλύπτει με ψηφιακό σήμα”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑