Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 19th, 2015 | by fileto

0

Μαζικά έρχονται οι Σύριοι μετανάστες από τον Έβρο

Συνελήφθη χθες (18-8-2015) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή των Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα και είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως).

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να έχει εισέλθει σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), χωρίς να κατέχει σχετική άδεια και να επιχειρεί να εξέλθει παράνομα από τη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία κατέκλυσαν, σήμερα το μεσημέρι, τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να ταξιδέψουν, έχοντας στα χέρια τους νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, προς τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Η διοίκηση του ΚΤΕΛ έβαλε ακόμα και έκτακτα δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων προκειμένου να τους εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να ταλαιπωρηθούν με επιπλέον ώρες αναμονής.

Οι Σύροι πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά, έφτασαν στην Καβάλα από τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη με το πλοίο της γραμμής “Νήσος Ρόδος”.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων, το μεγαλύτερο μέρος έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα τα σύνορα με την ΠΓΔΜ ώστε, στη συνέχεια, να ταξιδέψουν σιδηροδρομικώς σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑