Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 19th, 2015 | by fileto

0

Ξεκίνησε την λειτουργία του το μηχάνημα κολύμβησης για ΑμΕΑ

ραμπα αμεα 2Στην ακτή Καλαμίτσας στην Καβάλα έγινε σήμερα μια μικρή εκδήλωση για το ξεκίνημα της λειτουργίας ειδικού μηχανισμού που βοηθά τα άτομα με κινητικά προβλήματα να προσεγγίζουν με ευκολία την θάλασσα προκειμένου να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς βοήθεια.

Ο δήμος Καβάλας είναι ο πρώτος δήμος σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ που τοποθέτησε τον μηχανισμό SEA TRAC σε παραλία του για να εξυπηρετήσει στην εύκολη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο υγρό στοιχείο που κάνει πολύ καλό ειδικά σε τέτοια άτομα.

Ο μηχανισμός SEA TRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα στα κάτω άκρα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να απολαύσουν αυτόνομα μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Η μοναδική αυτή πατέντα η οποία δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο Πατρών είναι ενεργειακά αυτόνομη αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα και αντλεί ενέργεια από τον ήλιο.

Στο σημείο τοποθέτησης της ειδικής αυτής κατασκευής έγινε σήμερα μια τυπική εκδήλωση εγκαινίων όπου παραβρέθηκαν άτομα με αναπηρία από Δράμα και Καβάλα, θεσμικοί εκπρόσωποί τους και φυσικά η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία έδειχνε ικανοποιημένη και ενθουσιασμένη.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑