Αθλητικά

Published on August 23rd, 2015 | by fileto

0

Έφυγε ο παλαίμαχος του ΠΑΟΚ Δημήτρης Παρίδης

Θρήνος στον ΠΑΟΚ και την αθλητική οικογένεια της Καβάλας καθώς έφυγε σε ηλικία 70 ετών ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας Δημήτρης Παρίδης, το απόγευμα του Σαββάτου χτυπημένος από τον καρκίνο, με την οποία έδινε μάχη.
Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θρηνεί τον χαμό ενός δοξασμένου μέλους της οικογένειας του Δικεφάλου, του Δημήτρη Παρίδη, και εκφράζει τα ολόθερμα και ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
Ο Δημήτρης Παρίδης γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1945 στον Άγιο Ανδρέα Καβάλας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ΑΕ Καβάλας.
Ο διάσημος πρωταγωνιστής όταν είδε πως ο Παρίδης δεν ήταν και το πρώτο… μπόι, του είπε: “Τελικά οι εφημερίδες γράφουν ό,τι θέλουν. Πού να καταλάβω ότι είσαι εσύ ο… γίγαντας Παρίδης”;
Ο ταλαντούχος εξτρέμ αποτέλεσε το alter ego του Γιώργου Κούδα και μαζί με τους υπόλοιπους μεγάλους ποδοσφαιριστές της εποχής εκείνης οδήγησαν τον Δικέφαλο στην κατάκτηση τίτλων.
Η συμβολή του για το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος του ΠΑΟΚ, του 1972, ενώ και για το δεύτερο τρόπαιο του 1974 ήταν σημαντική η συμμετοχή του Παρίδη, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές του τελικού πετυχαίνοντας γκολ και κερδίζοντας το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Δικέφαλου, ενώ την σεζόν 1975-76 στο πρώτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ είχε μόλις μια συμμετοχή. Από το καλοκαίρι του 1975 μετά από αντιπαράθεση με την διοίκηση και τον προπονητή βρέθηκε εκτός πλάνων και συμμετείχε ελάχιστα στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 1977 όταν και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ολοκληρώνοντας την καριέρα του πρόλαβε να γράψει με την ασπρόμαυρη φανέλα 186 συμμετοχές και 49 τέρματα σε επίπεδο Α’ Εθνικής.
Είχε ακόμη 49 αγώνες και 18 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ έκανε και 11 συμμετοχές με 3 γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ του άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής Ελλάδας, στην οποία κλήθηκε αρκετές φορές από το 1972 μέχρι το 1975 συμμετέχοντας σε 6 παιχνίδια. Ντεμπούτο έκανε στις 4 Μαρτίου 1972 στην φιλική νίκη επί της Ιταλίας με 2-1. Επίσης ασχολήθηκε επαγγελματικά με το λαϊκό τραγούδι και ερμήνευσε τον ύμνο του Δικεφάλου, ο οποίος ακόμα και σήμερα ακούγεται από τα μεγάφωνα του γηπέδου την ώρα των βραβεύσεων των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.
Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην Καβάλα και διατηρούσε πρακτορείο Προπό στην οδό Ηπείρου.
Η κηδεία του έγινε σήμερα Κυριακή (23.08) στις 12 μ.μ. στον Άγιο Ανδρέα Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑