Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2015 | by fileto

0

Από Κυριακή κινητοποιήσεις αγροτών στον Έβρο

Την Κυριακή 30 Αυγούστου στις Φέρες συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, με πρωτοβουλία του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, για να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να πάρουν αποφάσεις για μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα οι δυο σύλλογοι τονίζουν τα ακόλουθα:

«Συνάδελφοι Γεωργοί, Κτηνοτρόφοι, Αλιείς,

Ο κλάδος μας και γενικότερα όλος ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας βιώνει ανελέητο πόλεμο, με φοροεισπρακτικά κι αντιπαραγωγικά μέτρα. Με μέτρα που έχουν ως μόνο σκοπό την εξόντωσή μας με την αύξηση του κόστους παραγωγής και τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς μας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στο πιάτο του καταναλωτή. Τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι οι τωρινοί κυβερνώντες τόνιζαν πως η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής θα μπορούσε ν’ αποτελέσει όχημα για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανασυγκρότηση της χώρας.

Θέλουμε να ζήσουμε εδώ, στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Δεν θέλουμε να πετάξουμε αυτό που κληρονομήσαμε από τους παππούδες και τους γονείς μας, τη γνώση της καλλιέργειας της γης, της εκτροφής ζώων, της αλίευσης στα νερά του τόπου μας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ό,τι απέμεινε όρθιο. Αν θα τους επιτρέψουμε να γίνουμε ξανά μετανάστες κι αν θα ερημώσουν και πάλι τα χωριά μας.

Συνάδελφοι η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ήρθε η ώρα να στείλουμε το πιο σκληρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχες και να κερδίσουμε τον πόλεμο. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, δεν υπάρχει επιστροφή.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε:

Να διοργανώσουμε στις 30 -8-15 στις Φέρες συνάντηση ενημέρωσης Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων για τα προβλήματα που αφορούν:

Τη φορολογία, τ’ αντιπλημμυρικά έργα

Το συντονισμό για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης αγροτικής κινητοποίησης, που έχει γίνει στο νομό

Τη νομική συμβουλή ώστε να καταθέσουμε αγωγή για την καθυστέρηση αποκατάστασης των ρηγμάτων στ’ αναχώματα.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑