Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 27th, 2015 | by fileto

0

Αισιόδοξος ο Ευρ. Στυλιανίδης για τις εκλογές

Συνάντηση εργασίας ενόψει των πολιτικών εξελίξεων σε Ελλαδα και Ευρώπη είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Ομοσπονδιακό Βουλευτή και κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Παιδείας και Ερευνας της Γερμανίας κ. Τόμας Ρέιτσελ.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαίωσε το Γερμανό συνάδελφο του για την αποφασιστικότητα του προέδρου της Ν.Δ. Ευ. Μειμαράκη, αλλά και του κόμματος να στηρίξει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος ο βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε την πεποίηθηση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τις εκλογές. Επιπλέον, τόνισε ότι η στενή σχέση της Ν.Δ. με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις και θα εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.

Ο κ. Ρέιτσελ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Δ. κάλεσε τον Ελληνα πολιτικό να επισκεφθεί το Βερολίνο ενώ ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τον Γερμανό Υπουργό, με τον οποίο τον συνδέει όχι μόνο πολιτική αλλά και προσωπική φιλία, να επισκεφθεί την ακριτική Θράκη, για να συζητήσουν τρόπους που θα μπορούσαν να καταστήσουν την περιοχή ιδανικό επενδυτικό προορισμό για γερμανικές ή ευρωπαικές επιχειρήσεις και για άλλες διμερείς συνεργασίες, όπως για παράδειγμα αδελφοποιήσεις πανεπιστημίων και κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κου Στυλιανίδη στην Αθήνα συμμετείχε επίσης ο επιτετραμμένος της γερμανικής πρεσβείας στην Ελλάδα κος Klemens Semtner.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑