Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 27th, 2015 | by fileto

0

Πάνω από 5.000 πρόσφυγες μέσω Καβάλας στα σύνορα

Πάνω από 5.000 πρόσφυγες από τη Συρία μεταφέρθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα από την Καβάλα στα σύνορα, μέσω Θεσσαλονίκης.

Οι πρόσφυγες ήρθαν με πλοίο της γραμμής από Χιο και Μυτιλήνη και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη και από εκεί στα σύνορα.

Χθες έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο για την στάση που θα κρατήσει η τοπική κοινωνία στο πρόβλημα αυτό και παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης και η δήμαρχος Καβάλας αλλά και εκπρόσωποι φορέων όπως οι μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και Ελευθερουπόλεως, πρόεδροι του δικηγορικού και ιατρικού συλλόγου, δήμαρχοι, κοινωνικές οργανώσεις κ.α.

Η τοπική κοινωνία της Καβάλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την εκκλησία έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους Σύριους πρόσφυγες που φτάνουν στην πόλη μας από τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι η περιοχή της Καβάλας δεν είναι τόπος προορισμού για τους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες, αλλά ένας μεταβατικός σταθμός στο μεγάλο ταξίδι που κάνουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους σε κάποια από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης.

Από όλους τους εκπροσώπους των θρησκευτικών, πολιτικών, κοινωνικών εκφράστηκε η ομοθυμία να βοηθήσουν έμπρακτα όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των προσφύγων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑