Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 27th, 2015 | by fileto

0

Συνελήφθη ο αρχηγός της υπόθεσης τράφικιγκ στην Καβάλα

Συνελήφθη, σήμερα (27-8-2015) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ο 46χρονος ημεδαπός, ηγετικό μέλος της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης , κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, εγκλήματα κατά της περιουσίας και παραβίαση απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ο συγκεκριμένος ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, από κοινού με  52χρονο, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξώθηση γυναικών στην πορνεία.

Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ), ως «βιτρίνες», στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, στα οποία είτε παραχωρούσε γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε με ή χωρίς τη θέληση τους, σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης ή το 46χρονο ηγετικό μέλος της οργάνωσης.

Οι συγκεκριμένες γυναίκες προέρχονταν κυρίως από χώρες του εξωτερικού, αλλά και την Ελλάδα, ενώ εντοπίζονταν μέσω γνωστών της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνται στην εύρεση εκδιδόμενων γυναικών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου τα μέλη της οργάνωσης απέσπασαν τη συναίνεση δύο (2) γυναικών υπηκόων Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα και εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους.

Ο 46χρονος αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος, αναφορικά με επικείμενους ελέγχους και εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις του, ενώ παράλληλα κάλυπτε τη λειτουργία του καταστήματος στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, την απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή στη χώρα μας, μέσω τέλεσης γάμων με ημεδαπούς και ακολούθως την εκμετάλλευσή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα καταστήματα, τις οικίες και τα οχήματα των μελών της οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Από τους συλληφθέντες ο αστυνομικός ήδη κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όσο για το ηγετικό στέλεχος που συνελήφθη σήμερα θα οδηγηθεί αρμοδίως.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑