Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 29th, 2015 | by fileto

0

Βούλγαροι διακινούσαν πρόσφυγες και μετανάστες

Συνελήφθησαν σήμερα (28-8-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 35 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα οχτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι ένα (21) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και δεκαεπτά (17) υπήκοοι Συρίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, κατά τη διάρκεια ενδελεχούς έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 35χρονος, εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφερε παράνομα ο δράστης στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε, εντόπισαν δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ και 32 λέβα Βουλγαρίας
  • 3 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Διδυμοτείχου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑