Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 2nd, 2015 | by fileto

0

Τουριστικός προορισμός αριστείας για την ΠΑΜ-Θ

Την πρόθεσή του για μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε «τουριστικό προορισμό αριστείας χωρίς νομικά και πολιτικά εμπόδια ώστε να αποτελέσει τη βασική πύλη εξόδου από όλη τη βαλκανική χερσόνησο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», έκανε γνωστή χθες από την Ξάνθη ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη «υπάρχουν ακατανόητα εμπόδια που ακυρώνουν την τουριστική προβολή της περιφέρειας».

Ως εμπόδιο ο κ. Παυλίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε την απαγόρευση εισόδου τουριστικών λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, «που δεν ερμηνεύεται σύμφωνα με τη λογική, όταν επιτρέπεται η διέλευσή τους από όλους τους άλλους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας».

«Υπάρχει πληθώρα τουριστικών πρακτορείων από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θέλουν να φέρουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αλλά εμείς τους παρεμποδίζουμε», κατέληξε. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τρία εκατομμύρια διελεύσεις από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στο νομό Ροδόπης, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο κ. Παυλίδης επέμεινε στη διεκδίκηση της βίζας των 72 ωρών για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας διερχόμενοι από τα τελωνεία των Κήπων και των Καστανιών στον Έβρο. Όπως ανέφερε, η έκδοση μιας ανάλογης βίζας μπορεί να πληρεί τα εχέγγυα της συνθήκης Σένγκεν και τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα μπορούσε να είναι προσωρινού χαρακτήρα και στη συνέχεια, στον βαθμό που δεν διαπιστωθούν προβλήματα, να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑