Άποψη - Γνώμη

Published on September 5th, 2015 | by fileto

0

Λοταρία δημοσκοπήσεων οι εκλογές

Άνευρη, χωρίς φαντασία και κυρίως χωρίς συνθήματα η περιορισμένη και ασφυκτική προεκλογική περίοδος.

 

Οι δημοσκοπήσεις, το εργαλείο ανάλυσης της στιγμιαίας απεικόνισης της θέλησης και των τάσεων του εκλογικού σώματος, ένα πουκάμισο αδειανό.

 

Ποιος θα είναι πρώτος και ποιος τρίτος είναι ερωτήματα τα οποία πραγματικά μόνο ως φαιδρότητα μπορούν να εκληφθούν.

 

Παλιό και νέο, μια σούπα η οποία ξαναζεσταίνεται με σκοπό να οδηγήσει σε επιλογή ανάγκης, για να καθορίσει την συσπείρωση, η οποία ομολογουμένως είναι πολύ χαμηλή παρά τα περί του αντιθέτου αποτελέσματα των απαντήσεων στις δημοσκοπήσεις.

 

Η ουσία είναι μία και αυτή περιμένει να δει ο ελληνικός λαός μετά τις εκλογές. Θα υπάρξει κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, ώστε μέσα από τη σύνθεση το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα ξεκαθαρίσει την στάση του με σοβαρότητα, απέναντι στην ζοφερή πραγματικότητα;

 

Όλα δείχνουν ότι το πολιτικό προσωπικό είναι πλέον σοβαροφανές και πασχίζει να δώσει ο ένας στον άλλον την καυτή πατάτα του επόμενου εξαμήνου.

 

Οι λαλίστατοι στο δημοψήφισμα δανειστές που έσκιζαν τα πουκάμισά τους για ένα ΝΑΙ που τελικά έγινε ΟΧΙ και επανήλθε στο ΝΑΙ, είναι εξαφανισμένοι και μουγκοί.

 

Και όλοι εμείς συναθροισμένοι στην κεντρική πλατεία περιμένουμε όχι τους βαρβάρους, γιατί αυτοί είναι παρόντες εδώ και καιρό, αλλά τον λευκό καπνό από μια εκλογική διαδικασία η οποία θα έχει αφετηρία την 21η Σεπτεμβρίου και θα πάρει μέρες μέχρι να ξεκαθαριστεί το αποτέλεσμα.

 

Όλο το σύστημα κινείται με ρυθμούς αναμονής και θολώνει τα νερά ώστε να σταματήσουν όλα αυτά που δεν το συμφέρουν, ώστε να είναι οι ρυθμιστές των εξελίξεων που δεν είναι άλλες από την πλήρη ακυβερνησία.

 

Οι Φαινάνσιαλ Τάιμς σε άρθρο τους επισημαίνουν αυτό που έχουμε κάνει βίωμα όλοι εμείς οι Έλληνες που ζούμε στην παραφροσύνη μικρών και μεγάλων μαθητευόμενων μάγων.

 

Λέει η εφημερίδα ότι «στην Ελλάδα όλα αλλάζουν, αλλά όλα μένουν ίδια». Μα πώς να μην μείνουν όταν αναξιοκρατία, ρουσφέτι, κομματικοί μηχανισμοί και δουλειές κάτω από το τραπέζι παραμένουν ως πρώτη προτεραιότητα του πολιτικού συστήματος.

 

Πως αλλιώς να αξιολογήσεις όλα αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όταν ακόμη και σήμερα δεν μπορούν μεταξύ τους οι υπηρεσίες να διασταυρώσουν τα πιο βασικά στοιχεία των Ελλήνων;

Πώς να εξηγήσεις στους ξένους που ακούνε όλες αυτές τις μπούρδες περί μεταρρυθμίσεων, όταν το ίδιο το κράτος δεν θέλει να ξέρει (για τους δικούς του λόγους) το στάτους των Ελλήνων φορολογουμένων, να μπορέσει να τους αξιολογεί και αναλόγως να τους φορολογεί;

 

Απλά δεν θέλουν να δημιουργηθεί ένα σοβαρό κράτος, με κτηματολόγιο, απλή νομοθεσία, ξεκάθαρο φορολογικό σύστημα, αναλογικότητα στις υποχρεώσεις εκατέρωθεν, παιδεία και υγεία σε θετικό πρόσημο και βέβαια διάλυση των κάθε λογής οργανωμένων συμφερόντων τα οποία ακόμη κρατάνε καλά τα καραούλια τους.

 

Τελικά συγκρούονται το νέο με το παλιό; Αμφιβάλω, γιατί αν υπήρχε έστω και το μίνιμουμ μιας τέτοιας σύγκρουσης θα έπρεπε να βλέπαμε τα πρώτα σημάδια του.

 

Όχι το δίλημμα δεν είναι παλιό ή νέο, το δίλημμα είναι αν θέλουμε να μετασχηματίσουμε την κοινωνία και να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης που μένουν χέουσες και ορθάνοιχτες με κίνδυνο να μολυνθούν.

 

Κι αυτές οι εκλογές πέρα από συνθήματα και προσδοκίες υφαρπαγής ψήφου, είναι μια λοταρία δημοσκοπήσεων. Οι πολιτικοί βγαίνουν στα παράθυρα και ο λόγος τους είναι αδιάφορος και τελικά στο φινάλε (αυτός είναι και ο σκοπός τους) να πάρουν μια ψευτοδιλημματική ψήφο την οποία θα χρησιμοποιήσουν για αυτοσκοπό εξουσίας και για να κερδίσουν χρόνο.

 

Πολλοί είναι αυτοί που πηγαίνοντας στην κάλπη θα τιμωρήσουν, θα βγάλουν απωθημένα, θα κοροιδέψουν και στο τέλος θα λουστούν μια επιλογή η οποία ούτε κρύο ούτε ζέστη τους κάνει.

 

Άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος που λέει η βαλκανική παροιμία και φυσικά όλα αυτά τα περί γιορτής της δημοκρατίας είναι ένα πανηγύρι δηλώσεων για να καλύψουμε το πραγματικό μήνυμα που έστειλε ο λαός πριν από δύο μήνες.

 

Κυβερνήστε επιτέλους να τελειώνουμε!

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑