Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 6th, 2015 | by fileto

0

Οι ροές μεταφοράς μεταναστών συνεχίζονται απο Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (5-9-2015) το πρωί, στον Έβρο, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρείς (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 37 ετών και ένας 24χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, σ την Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (πλησίον οικισμού Μάνδρας), σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 24χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 47 και 37 ετών, οδηγώντας δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέβησαν στον Έβρο, όπου παραχώρησαν το ένα από αυτά στον 24χρονο, προκειμένου να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τους πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν και τους άλλους δύο (2) δράστες, υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι μετέβησαν σε αστυνομική υπηρεσία, προκειμένου να δηλώσουν ψευδώς την κλοπή του οχήματος, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η παράνομη μεταφορά.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Συνελήφθη χθες (5-9-2015) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (πλησίον οικισμού Μάνδρας), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ενδελεχούς έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 23χρονος, εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα του οχήματος, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφερε ο δράστης, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Συνελήφθησαν σήμερα (5-9-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 55 και 47 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Ταύρης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5 ) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Προβατώνα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 2 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑