Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 9th, 2015 | by fileto

0

Σύλληψη κλεφτών κομάντος σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας των Τμημάτων Ασφάλειας Ξάνθης και Κομοτηνής, τρεις (3) κλοπές, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που διαπράχθηκαν, την 6/7-9-2015, σε χωριά της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Συνελήφθησαν χθες (7-9-2015) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 35, 26, και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 26 και 24 ετών, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν, αρχικά, σε δύο (2) χωριά της Ξάνθης, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 77 και 76 ετών, συνολικά το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ.

Ακολούθως, μετέβησαν σε χωριό της Ροδόπης, όπου προσέγγισαν 77χρονη ημεδαπή και αφαίρεσαν από την κατοχή της μια χρυσή αλυσίδα και σακούλες, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και διάφορα προϊόντα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες στη συνέχεια διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, την παραπάνω αλυσίδα, στον 35χρονο, προσωρινά υπεύθυνο ενεχυροδανειστηρίου, στην πόλη της Ξάνθης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε, στο εσωτερικό του ενεχυροδανειστηρίου, η αφαιρεθείσα αλυσίδα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 77χρονη.

Στην κατοχή των δύο (2) δραστών, ηλικίας 26 και 24 ετών, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 915 ευρώ, μέρος από το οποίο αποδόθηκε στις δικαιούχους του.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑