Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 10th, 2015 | by fileto

0

Τούρκος πρότεινε φακελάκι σε τελωνιακό για 2 Σύριους

Συνελήφθη χθες (9-9-2015) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Ιράκ, στο εσωτερικό της χώρας και απόπειρα δωροδοκίας.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με τούρκικες πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX και τελωνειακούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στην καμπίνα του οχήματος δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μόλις ο 53χρονος διαπίστωσε ότι η πράξη του έγινε αντιληπτή από τελωνειακό υπάλληλο, του προσέφερε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην αποκαλύψει την παράνομη μεταφορά και να αποφύγει τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑