Εκδηλώσεις

Published on September 10th, 2015 | by fileto

0

Forum για τον καπνό στην Κομοτηνή

Στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο ARCADIA, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 09.00 έως τις 17.00, το «Παγκόσμιο Forum Παραδοσιακού Καπνού 2015».Στα πλαίσια του εν λόγω φόρου που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Παγκόσμια Οργάνωση Καλλιεργητών Καπνού (ITGA), θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη τύπου στις 12.30.

Ομιλητές θα είναι : Francois van der Merwe (Πρόεδρος της ITGA), António Abrunhosa (Διευθύνων Σύμβουλος της ITGA), Καθ. Bozukov (Πρόεδρος της Ακαδημίας Καπνού της Βουλγαρίας), Αλέξανδρος Κοντός (Βουλευτής και Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος -ΣΕΚΕ) και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο για μια ανασκόπηση των διεθνών τάσεων στην αγορά.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει περιφερειακή σύνοδος στην οποία θα συμμετάσχουν καπνοκαλλιεργητές από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τον Λίβανο, τη Σερβία και την Τουρκία. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για τις οικονομικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι καπνοκαλλιεργητές, ιδίως στις περιοχές που παράγουν καπνά ανατολικού τύπου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η σημασία της καπνοκαλλιέργειας σε χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, όπως η Ελλάδα, αλλά και η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ. Κατά τη σύνοδο θα εξεταστούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της σκλήρυνσης της νομοθεσίας (όπως η επιβολή απλής συσκευασίας και απαγορεύσεων επί των συστατικών) στη βιωσιμότητα της παραγωγής ανατολικού καπνού. Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει επίσης η αναμενόμενη άνοδος του λαθρεμπορίου εξαιτίας των συγκεκριμένων μέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την: Mercedes Vázque (Γραμματεία της ITGA) +351 91 857 4305, pr@tobaccoleaf.org και με τον κ. Γιάννη Αμαξόπουλο στο 2531350443 & 6936106204


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑