Άποψη - Γνώμη

Published on September 12th, 2015 | by fileto

0

Το κουδούνι δεν χτύπησε για όλους

Το κουδούνι χτύπησε για άλλη μια χρονιά. Στον αγιασμό ο Παναγιώτης, ο Σωτήρης, η Μαρία, η Δέσποινα δεν ήταν μαζί με τα άλλα παιδιά.

Τα παιδιά αυτά δεν θα είναι μαζί με τους συμμαθητές τους. Οι γονείς τους διάλεξαν γι΄ αυτά μια άλλη πατρίδα να συνεχίσουν το σχολείο.

Διάλεξαν μια πατρίδα όπου υπάρχει ένα φτωχό αλλά αληθινό μεροκάματο. Μια χώρα άλλη, την χώρα των δανειστών μας, την χώρα που διαλέγουν και οι Σύριοι πρόσφυγες για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, διανύοντας χιλιόμετρα στο άγνωστο.

Για τα παιδιά αυτά και για τους ανθρώπους που έφυγαν στην ξενιτιά για ένα μεροκάματο, κανείς δεν μιλάει στην προεκλογική αυτή παραζάλη, στην οποία όλοι ένα σκοπό βαράνε. Τον σκοπό της αυτοσυντήρησής τους.

Βέβαια ανάμεσα στα πολλά που λένε αναφέρονται και στα παιδιά που πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν ένα μέλλον που δεν θα έχει ρουσφέτια και κατουρημένες ποδιές, που δεν θα έχει κομματικά γραφεία που θα καθορίζουν την αριστεία και τα προσόντα τους.

Μάλιστα αυτές τις μέρες βλέπω τους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής να φωνάζουν και να μιλούν για την αδικία που τους προξένησε η περίεργη Ζωή και κάτω διαβάζω τα επώνυμά τους που παραπέμπουν σε επώνυμα πρώην και νυν υπουργών, διαφόρων κομμάτων και βγάζω τα συμπεράσματά μου.

Ναι η Ελλάδα αδειάζει από νέους ανθρώπους και όταν τους χρειαστεί δεν θα μπορέσει να βρει κάτι καλό.

Και όχι μόνο από νέους ανθρώπους αλλά και από καλές επιχειρήσεις οι οποίες μετακομίζουν κι αυτές για να αφήσουν τους Έλληνες πολιτικούς να κυβερνήσουν μια Ελλάδα ερειπίων και μια χώρα, περιβόλι, με ξερά και καλοδιατηρημένα δένδρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat,  την περίοδο 2008-2013, πάνω από 482.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό, με το 4.4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας να έχει φύγει εκτός συνόρων.

Η μετανάστευση νέων και η πτώση των γεννήσεων θα οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του πληθυσμού ενώ η σχέση ηλικιακής εξάρτησης (ο αριθμός των εξαρτημένων ανθρώπων, πολύ νέων ή ηλικιωμένων), θα αυξηθεί κατακόρυφα. Έτσι λιγότεροι οικονομικά ενεργοί πολίτες θα υποστηρίζουν με τις εισφορές τους περισσότερους συνταξιούχους, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους ή μείωση συντάξεων και επιδομάτων.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 14.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στην Βουλγαρία, αναφέρει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για την οικονομία της αγοράς στην Σόφια.

Και σε όλα αυτά έρχεται το φαινόμενο της υπογεννητικότητας το οποίο αν και ξεκίνησε ουσιαστικά πριν 35 χρόνια, είναι υπαρκτό και έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το έτος 1980 οι γεννήσεις ήταν 148.134 ενώ οι θάνατοι 87.282. Αντίστοιχα το έτος 1990 είχαμε 102.229 γεννήσεις και 94.152 θανάτους. Το 2000, για πρώτη φορά, οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις κατά 1896 (αναλυτικά : 103.274 γεννήσεις, 105.170 θάνατοι).

Το 2013 οι γεννήσεις στην Ελλάδα ήταν 94.134 (από αυτές οι 13.194 ήταν γεννήσεις από αλλοδαπές μητέρες), ενώ οι θάνατοι 111.794. Όπως παρατηρούμε, παρουσιάζεται μεγαλύτερη αρνητική εξέλιξη το 2013 με φυσική μείωση του ελλαδικού πληθυσμού κατά 17.660 άτομα. Οι γεννήσεις στην Ελλάδα, κατά το 2013, παρουσίασαν μείωση κατά 6,21% σε σχέση με το 2012.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, η Ελλάδα σε εκτρώσεις είναι 1η στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο καθώς συντελούνται ετησίως περίπου 250.000 εκτρώσεις, αριθμός υπερδιπλάσιος των γεννήσεων. Οι ειδικοί μάλιστα υποπτεύονται ότι τα περιστατικά ξεπερνούν τα 500.000.

Για ποια Ελλάδα μιλάμε πια; Ποια Ελλάδα μας υπόσχονται στα πολιτικά μπαλκόνια οι σωτήρες μας;

Το ερώτημα δεν είναι αν οι Έλληνες θα αποφασίσουν να γίνουν Βόρεια ή Νότια Κορέα που είπε ο Ντάιζελμπλουμ, ο οποίος δεν κρατήθηκε και μίλησε προεκλογικά, αλλά αν θέλουμε μέσα από τις πολιτικές μας επιλογές να γίνουμε μια Χώρα με ένα Κράτος που θα θυμίζει Ευρώπη και όχι μια τριτοκοσμική κατάσταση.

Τι τα θες, η εικόνα μιλάει από μόνη της. Όχι μόνο οι Έλληνες εγκαταλείπουν την Ελλάδα, αλλά δεν την θέλουν ούτε καν οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που την περνάνε τράνζιτ και όπου φύει – φύγει.

Ας μιλήσουν και για την Ελλάδα αυτοί οι διεκδικητές της ψήφου μας και της εξουσίας.

Ότι και να πουν, φέτος στον αγιασμό ο Παναγιώτης, ο Σωτήρης, η Μαρία, η Δέσποινα και χιλιάδες άλλα ελληνόπουλα, δεν ήταν μαζί με τους περσινούς συμμαθητές τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑