Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 16th, 2015 | by fileto

0

Λεβέντικες συγγένειες και πονοκέφαλος στην Ένωση Κεντρώων

«Αν εκλεγούν θα παραιτηθούν σε έξι μήνες» απαντάει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σχετικά με τα σχόλια που δέχεται τις τελευταίες ημέρες επειδή τοποθέτησε σε εκλόγιμες θέσεις συγγενείς τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του  την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» επικεφαλής της λίστας στην Καβάλα είναι η σύζυγος του προέδρου Αναστασία Μεντεσίδου, στη μονοεδρική των Γρεβενών βρίσκεται η αδελφή του Ελένη Λεβέντη και στα Δωδεκάνησα η ανιψιά του Παρασκευή Λεβέντη. Υποψήφιος θα είναι κι άλλος συγγενής του, ο ανιψιός του, Ιωάννης Λεβέντης, ενώ στη λίστα της Β’ Αθήνας όπως και στην Α’ Αθήνας η αδελφή της συζύγου του Δέσποινα Μεντεσίδου. Τέλος, τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει ο αδελφός του Κωνσταντίνος Λεβέντης. Προφανώς πρόκειται για οικογενειακή κατάσταση.

Επίσης, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Karfitsa ο κ. Λεβέντης, δήλωσε πως όσα από τα συγγενικά του πρόσωπα είναι επικεφαλής στη λίστα –και πιθανόν εκλεγούν – θα παραδώσουν την έδρα στον επόμενο, σε έξι μήνες. «Οι συγγενείς μου δεν είναι σε εκλόγιμες θέσεις. Στα Γρεβενά την έδρα δεν θα την πάρουμε. Στο Επικρατείας έβαλα δεύτερο στη λίστα τον αδερφό μου που είναι και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κεντρώων. Αυτή που μπορεί να εκλεγεί είναι η ανιψιά μου που ηγείται του ψηφοδελτίου των Δωδεκανήσων. Οι υποψήφιοι της Ρόδου απαίτησαν να μπει πρώτη»! «Και να βγει η ανιψιά μου θα παραιτηθεί σε ένα εξάμηνο υπέρ του δευτέρου. Εάν κερδηθεί η έδρα της Καβάλας τότε μετά από έξι μήνες και η σύζυγός μου θα παραιτηθεί» δήλωσε ο κ. Λεβέντης, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του κατά της οικογενειοκρατίας στα κόμματα.

«Μάχομαι την οικογενειοκρατία τριάντα χρόνια. Έχω και αδερφό που είναι καθηγητής στη Νομική και θα μπορούσα να τον βάλω πρώτο στο Επικρατείας. Αλλά δεν το έκανα. Η Βουλή θα έχει έναν Λεβέντη. Σας το υπόσχομαι. Κανείς από τους συγγενείς μου δεν βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση εκτός από την ανιψιά μου. Εάν κατηγορηθώ ότι έβαλα στη Βουλή μια νέα κοπέλα τριάντα ετών επειδή δεν έβαλα γέρους, τι να σας πω… Αυτοί που μας κατηγορούν δεν ξέρουν το ποιόν μας. Δεν κοιτούν τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου που έχουν γεμίσει τη Βουλή» κατέληξε.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑