Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 16th, 2015 | by fileto

0

Αγριεύουν οι αγρότες, στήνουν μπλόκα

Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στη Βόρεια Ελλάδα, με ένταση να σημειώνεται, με την αστυνομία στον Πέπλο Φερών Έβρου

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου βρίσκονται, με τα τρακτέρ τους, στο τελωνείο των Κήπων και από τις 2 μετά το μεσημέρι δεν επιτρέπουν τη διέλευση φορτηγών, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν τον κλάδο τους.

Η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, καθυστέρησε όμως, καθώς την πορεία των αγροτικών μηχανημάτων προς το τελωνείο σταμάτησαν αστυνομικές δυνάμεις, στο ύψος του Πέπλου, λίγα χιλιόμετρα πριν από τους Κήπους.

Υστερα από αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων, τα τρακτέρ έφτασαν στο τελωνείο, όπου και προχώρησαν στη διακοπή της κίνησης των φορτηγών (Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία διέρχονται κανονικά), παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Εκτός από τον Έβρο, οι αγρότες συγκεντρώνονται στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείου Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.  Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί στις 12 το βράδυ.

Η Λαική Ενότητα χαιρετίζει τους αγρότες και συμπαρίσταται στον αγώνα τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑