Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 16th, 2015 | by fileto

0

Ετοιμοι να μπουκάρουν στον Έβρο χιλιάδες πρόσφυγες

Περίπου 2.000 μετανάστες, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, βρίσκονται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας στην Αδριανούπολη, απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου, περιμένοντας να περάσουν στην Ελλάδα.

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης Αλί Σαχίν έχει δώσει προθεσμία τριών ημερών στους πρόσφυγες να απομακρυνθούν, διαφορετικά έχει προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσει βία για να τους απωθήσει.

Ο χειμώνας που έρχεται θα οδηγήσει τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες στα χερσαία σύνορα μια και η θάλασσα θα είναι απαγορευτική οδός διαφυγής προς την δύση.

Οι ροές θα θυμίζουν ανθρώπινο τσουνάμι και να δούμε εικόνες όπως στα σύνορα με τα Σκόπια και την Ουγγαρία.

Για το θέμα αυτό η αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου δια του Φώτη Καραλίδη (επικεφαλής) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Κοινωνική Συμμαχία παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από  τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί προκύψει και στην Περιφέρεια μας.

Ο Έβρος αποτελεί την συνοριακή ζώνη  Ελλάδας – Τουρκίας και κύριο χερσαίο πέρασμα για τους παράτυπους μετανάστες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται με την έλευση του χειμώνα οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία να προσπαθήσουν να φτάσουν με τα πόδια στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον Έβρο.

Προκειμένου η Περιφέρειά μας να προετοιμαστεί έγκαιρα, η Κοινωνική Συμμαχία λαμβάνει την πρωτοβουλία να προτείνει στον κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Έβρου και παράλληλα καταθέτει σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, για:

Να συζητηθούν οι δράσεις – ενέργειες που μας αναλογούν σε περίπτωση αύξησης της εισροής προσφύγων και μεταναστών από την συνοριακή ζώνη του Έβρου”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑