Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 18th, 2015 | by fileto

0

“Καυγάς” Παυλίδη – Καραλίδη για το κύμα μεταναστών

Μετά την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό -σύγκλιση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας), ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης σχολίασε:

«Είδαμε ότι δημοσιοποιήθηκε το παντελώς εκτός νομοθεσίας και αβάσιμο αίτημα  της αντιπολίτευσης για σύγκλιση του ΣΟΠΠ Έβρου για το μεταναστευτικό. Δυστυχώς, παρότι ενημερώθηκαν  ότι το ΣΟΠΠ δεν συγκαλείται επί παντός θέματος αλλά για να γνωμοδοτήσει (όχι να αποφασίσει) ενισχυτικά στο έργο της Περιφέρειας ΜΟΝΟΝ σε περιπτώσεις φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, συνέχισαν εμμένοντας και αναζητώντας ρόλους .

Εάν ψάχνονται για αυτούς, ας το κάνουν εκεί που υπάρχουν και που δεν δημιουργούν ανησυχίες στην κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης περί τους μετανάστες, που με ηρεμία και ψυχραιμία την διαχειριζόμαστε, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες αρχές και όπως μια σοβαρή πολιτεία πρέπει να διαχειρίζεται. Όλα δεν χρειάζονται θόρυβο και δημοσιότητα. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι σε κάθε περίπτωση θα γίνει το καλλίτερο δυνατό, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση».

Απάντηση εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης ο οποίος επισημαίνει:

“Κ. Παυλίδη,

λειτουργείτε ως κλασσικός τυπολάτρης ενώ θα έπρεπε να είστε ουσιαστικός και αποτελεσματικός. Ξυπνήστε από τον λήθαργο σας.

Ξαναλέμε λοιπόν, συγκαλέστε και συντονίστε  τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας (δήμους, στρατό, πυροσβεστική, αστυνομία, υγειονομικές υπηρεσίες κλπ) για το θέμα της εισδοχής μεταναστών στην περιοχή του Έβρου πριν να είναι αργά.!!!

Αφήστε κατά μέρος το αλαζονικό και τυπολατρικό ύφος και αντιμετωπίστε την ουσία του προβλήματος. Ονομάστε δε, όπως εσείς θέλετε το όργανο που θα συντονίσετε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διότι αν προκύψουν θέματα δημόσιας ασφάλειας, δημόσιας υγείας, απώλειας περιουσιών κ.α., τότε μην αναζητήσετε τις ευθύνες πάλι σε άλλους.

Κανείς δε θέλησε να σας αφαιρέσει τον αποφασιστικό ρόλο ως Περιφερειάρχη αλλά ακούστε έστω και την γνώμη κάποιων θεσμικών οργάνων, που έχουν ρόλο, δεν είναι κακό.!!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑