Άποψη - Γνώμη

Published on September 18th, 2015 | by fileto

0

Πάμε σε ντέρμπι με άγνωστο νικητή

Απόλυτο φαβορί ο ΣΥΡΙΖΑ και δυνατό αουτσάιντερ η ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής με τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή.

Αυτή είναι η εικόνα μέσα από κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις οι οποίες μπορεί να αποτυπώνουν την στιγμιαία τάση αλλά με απαντώντες οι οποίες στις περισσότερες από αυτές κοροϊδεύουν τους ερωτώντες.

Τα πονταρίσματα στα στοιχηματζίδικα δίνουν νίκη ΣΥΡΙΖΑ με χαμηλές αποδόσεις στο ποντάρισμα.

Η ιστορία του Φλαμπουράρη έπαιξε αρνητικό ρόλο όπως και η αποσυσπίερτωση της Λαικής Ενότητας η οποία δε έδωσε πειστικές απαντήσεις.

Πάντως μετά την κάλπη όποιος διαμαρτυρηθεί θα θεωρείται ταραξίας εφόσον θα μπορούσε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του στις εκλογές της Κυριακής.

Η πιο μεγάλη ανατροπή της κάλπης είναι αυτή που θα δώσει απόλυτη πλειοψηφία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μαζί. Αν οι δυό τους πιάσουν πάνω από 152 έδρες τότε με μια στρατηγική συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ και βουλευτές από άλλα κόμματα με συνολικό άθροισμα 170-200 έδρες θα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση 4ετίας και να καταφέρουν να κρατήσουν ένα συμπαγές σύστημα εξουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να λέει ότι δεν θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ αλλά με ορισμένους από τους βουλευτές του ευχαρίστως θα το έκανε. Το ίδιο με βουλευτές από Λαφαζάνη, Θεοδωράκη, Λεβέντη κ.λ.π.

Ζητούμενο των επιβεβλημένων από τους ξένους εκλογών στην Ελλάδα την Κυριακή είναι μια ευρύτατη αποδοχή των όρων της δανειακής σύμβασης και του τρίτου μνημονίου πάσει δυνάμει.

Όσο για το πολιτικό τοπίο μετά τις εκλογές, η πράξη που θα παιχθεί είναι: Διαίρεση!

Τοπικά στη Καβάλα ενδέχεται η ΝΔ να περάσει στην πρώτη θέση με αυξημένη διαφορά. Στη Δράμα το ίδιο σκηνικό, όπως και στον Έβρο.

Στην Ροδόπη ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κεφάλι λόγω μειονότητας ενώ η Ξάνθη στην πρωτιά είναι 50%-50% ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑