Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 20th, 2015 | by fileto

0

“Καυγάς” ΚΤΕΛ και ταξιτζήδων Καβάλας για την μεταφορά προσφύγων

Έντονες διαφωνίες έχουν ξεσπάσει στην Καβάλα για το θέμα της μεταφοράς προσφύγων οι οποίοι φτάνουν στο λιμάνι της πόλης με το πλοίο της γραμμής από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μέχρι τώρα οι πρόσφυγες έφταναν στην Καβάλα με τα πλοία κυρίως από Λέσβο και Χίο και κατά μπουλούκια έφταναν στο σταθμαρχείο του ΚΤΕΛ Καβάλας με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Στο παιχνίδι σιγά-σιγά μπήκαν και τα τουριστικά λεωφορεία που έβαλαν προφανώς “εκδρομικά δρομολόγια”  για την μεταφορά τους.

Το έβλεπαν αυτό οι ταξιτζήδες της Καβάλας και με μεγάλη καθυστέρηση παρέταξαν τα ταξί τους στο λιμάνι προκειμένου να πάρουν μερικές κούρσες. Τελικά τα κατάφεραν και αποφάσισαν να πολλαπλασιαστούν για να κερδίσουν κι αυτοί από την μεταφορά των προσφύγων.

Βλέποντας το φαινόμενο μια άλλη κατηγορία επαγγελματιών είπαν να μπουν στο παιχνίδι της μεταφοράς, αυτοί του αστικου ΚΤΕΛ Καβάλας οι οποίοι πήγαν στο λιμάνι και μετέφεραν πρόσφυγες από αυτό στο σταθμαρχείο του ΚΤΕΛ Καβάλας (απόσταση ούτε 100 μέτρων).

Στην κίνηση αυτή αντέδρασαν οι ταξιτζήδες οι οποίοι με ασφαλιστικά μέτρα αποφάσισαν να τους σταματήσουν.

Το Πταισματοδικείο Καβάλας με απόφαση που εξέδωσε προχθες το βράδυ απαγορεύει στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ να μεταφέρουν τους πρόσφυγες που αποβιβάζονται στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», προς το σταθμαρχείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Στην εν λόγω απόφαση τονίζεται ότι το αστικό ΚΤΕΛ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για τη μετακίνηση των προσφύγων καθώς τόσο η αποβίβαση όσο και επιβίβαση γίνονταν από χώρο που δεν υπήρχε αφετηρία, ενώ δεν υπήρχε καθορισμένη – εγκεκριμένη γραμμή από το λιμάνι προς το σταθμαρχείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Και το σήριαλ συνεχίζεται αλλά αργά πια. Ο κύριος όγκος των προσφύγων από την Καβάλα προς Θεσσαλονίκη έχει μετακινηθεί.

Σειρά έχει ο Έβρος…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑