Uncategorized

Published on September 21st, 2015 | by fileto

0

Με ένα γαλάζιο βουλευτή έμεινε η Θράκη

στυλιανίδηςΚοντόςΜε ένα βουλευτή έμεινε η ΝΔ στη Θράκη μια και ο εκλογικός νόμος με τα τερτίπια του στέρησε τις έδρες από τη ΝΔ σε Ροδόπη και Ξάνθη αν και ήρθε δεύτερο σε ψήφους το κόμμα στους δύο νομούς.

Μόνο ο Έβρος εξέλεξε έναν βουλευτή τον Αναστάσιο Δημοσχάκη, ενώ έχασαν την έδρα τους δύο πρώην υπουργοί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αλέξανδρος Κοντός.

Εξελέγησαν από την άλλη τέσσερις βουλευτές από την μειονότητα, τρείς στην Ροδόπη που μένει χωρίς χριστιανό βουλευτή και ένας στην Ξάνθη.

Στην Ροδόπη εξελέγησαν ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Αιχάν Καραγιουσούφ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιλχαν Αχμέτ με το Ποτάμι (τρίτος στη σειρά). Στην Ξάνθη επανεξελέγη ο Χουσεΐν Ζειμπέκ.

Μετά από χρόνια Ροδόπη και Ξάνθη μένουν χωρίς εκπροσώπηση από βουλευτές της ΝΔ, μια και ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου με το μπόνους και τις καραμπόλες λειτούργησε ως καρμανιόλα για άλλη μια φορά.

Μένει να δούμε πια τις εξελίξεις στην περιοχή.

Δήλωση Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μου που για ακόμη μια φορά μου έδειξαν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους, αυξάνοντας την εκλογική δύναμη του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο ήμουν επικεφαλής.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, όπως το 1996 ο εκλογικός νόμος στέρησε την έδρα από την Ροδόπη, ακυρώνοντας την δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση χριστιανών και μουσουλμάνων που επί χρόνια με επίμονους αγώνες κατοχύρωνα. Η πολυδιάσπαση της εκλογικής δύναμης και η χαλαρή ψήφος δεν επέτρεψαν τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στο χριστιανικό στοιχείο να διασφαλίσει εκπροσώπηση για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που κατά καιρούς είχα εκφράσει.

Σέβομαι το εκλογικό αποτέλεσμα, συγχαίρω τους συναδέλφους που εξελέγησαν και εύχομαι η τοπική κοινωνία και η πατρίδα να μην πληρώσουν ακριβότερα το τίμημα εσφαλμένων επιλογών και κακών εκλογικών συστημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑