Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 23rd, 2015 | by fileto

0

Απλήρωτοι συμβασιούχοι σε βρεφονηπιακούς στην Καβάλα

Απλήρωτοι για περισσότερους από 3 μήνες είναι οι 77 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στο Δήμο Καβάλας.

Ο δήμος με πρόσχημα ότι δεν έχει λάβει τα ανάλογα κονδύλια δηλώνει ότι αδυνατεί να προχωρήσει στη μισθοδοσία των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους εκφράζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, το οποίο σημειώνει:

«Οι πολιτικές των κυβερνήσεων που πέρασαν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των Δημοτικών Αρχών οδήγησαν από τη μία να παραχωρηθούν προνοιακές δομές στους δήμους, χωρίς όμως τα απαραίτητα κονδύλια, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν, να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Και από την άλλη, τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές να είναι όμηροι διαφόρων προγραμμάτων με σακατεμένα εργασιακά δικαιώματα, να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, να νιώθουν την αβεβαιότητα αν θα έχουν δουλειά αύριο.

Απαιτούμε τώρα ο Δήμος Καβάλας να πληρώσει τους απλήρωτους συναδέλφους.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές (βρεφονηπιακών σταθμών) να οργανώσουν την πάλη τους και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

  • Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με τέτοια προγράμματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑