Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 23rd, 2015 | by fileto

0

Υποψήφιο βουλευτή Δράμας εμπλέκουν σε σκάνδαλο στην Κύπρο

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Κύπρου “Φιλελεύθερος”, έχει ξεκινήσει έρευνα από το ΤΑΕ Αρχηγείου σχετικά με το σκάνδαλο των ακατάλληλων πασσάλων (κολώνες για την μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος) της ΑΗΚ, μετά από την καταγγελία του Δ.Σ. του ημικρατικού οργανισμού κατά τεσσάρων πρώην διευθυντικών στελεχών της ΑΗΚ που τώρα βρίσκονται σε σύνταξη, με βάση την Έκθεση Διοικητικής Έρευνας του πρώην γ. διευθυντή του Οργανισμού Στέλιου Στυλιανού.

Αυτό αποκαλύφθηκε χθες στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής από τον αναπληρωτή γ. διευθυντή του οργανισμού Αντώνη Πατσαλή, ως απάντηση στις έντονες επικρίσεις βουλευτών, ότι η ΑΗΚ, ενώ έχει προχωρήσει σε καταγγελία στη Γ. Εισαγγελία, δεν έχει πιέσει για να ξεκινήσει η έρευνα. Το δίδυμο ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου που έχει αναλάβει την υπόθεση προχωρά και πολύ πρόσφατα ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία και έγγραφα.

Παράλληλα, η ΑΗΚ έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα κατά του πέμπτου στελέχους της στο οποίο απονέμονται πιθανές ευθύνες στην Έκθεση και εξακολουθεί να εργάζεται στον Οργανισμό.

Βουλευτές όλων των κομμάτων επέκριναν έντονα την ΑΗΚ, για την καθυστέρηση στη διερεύνηση του σκανδάλου με τους ακατάλληλους πασσάλους, που προμηθευόταν από το 2005 μέχρι το 2009, με αποτέλεσμα να επωμιστεί κόστος τουλάχιστον €10 εκατομμυρίων για την αντικατάστασή τους.

Οι πάσσαλοι προέρχονταν από εταιρεία της Δράμας στην Ελλάδα, της οποίας επικεφαλής ήταν ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής της ομάδας και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, σημειώνει η κυπριακή εφημερίδα.

περισσότερα: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/277873/erevna-tae-archigeiou-gia-to-skandalo-me-tous-skartous-passalous#sthash.fKYjb03d.dpuf


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑