Εκδηλώσεις

Published on September 24th, 2015 | by fileto

0

Via Egnatia στην Κομοτηνή με πολλές εκδηλώσεις

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης εγκαινιάζει τις διήμερες εκδηλώσεις στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ VIA EGNATIA, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, με Περιήγηση – Ξενάγηση καιΈκθεση φωτογραφίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής,στις 8 το βράδυ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο κ. Γεώργιος Ευφραιμίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, υπεύθυνος του έργου «Στερέωση και Διαμόρφωση του Βυζαντινού Τείχους Κομοτηνής».

Στις 9 το βράδυ, ακολουθεί συναυλία των Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, με φόντο το Βυζαντινό Φρούριο εντός του αύλιου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και σε περίπτωση βροχής στο Πολιτιστικό Κύτταρο (REX). Η συναυλία περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «TO BE SAFE», μια ανεξάρτητη δισκογραφική παραγωγή με τραγούδια γραμμένα από τις ίδιες. Δωρικά και τραχιά blues, ρεμπέτικα και μυστηριακά Balkan φωνητικά. Μια εκρηκτική σπονδή στην παγκόσμια πεντατονία.

Μαζί τους επί σκηνής, αναλαμβάνοντας το rhythm section, οι δύο εξαιρετικοί μουσικοί, Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται Λευκή Νύχτα στην Αγορά της Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ο εορτασμός του 1ου Φεστιβάλ VIA EGNATIA συνεχίζεται την επόμενη ημέρα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7 το βράδυ, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής (ΙΜΑΡΕΤ), όπου θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση – Συζήτηση για την αξιοποίηση του πυρήνα του Ιστορικού Κέντρου της Κομοτηνής (Βυζαντινό Τείχος, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Εσκί Τζαμί, Ιμαρέτ) και της ευρύτερης περιοχής. Εισηγητές θα είναι η κα. Χρύσα Καραδήμα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης και ο κ. Μηνάς Παπαδόπουλος Αν. Καθηγητής, Δ/ντής Εργαστηρίου Οικοδομικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.Το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η κα. Ζωή Κοσμίδου, Εκτελεστική Γραμματέας ΠΑΜΘ και παρεμβάσεις θα γίνουν από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο και από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη.

Στις 9 το βράδυ, ακολουθεί Μουσική εκδήλωση με τον κ. Χρήστο Χατζόπουλο και το Μουσικό Εργαστήρι ΝΟΤΑ. Ο ίδιος θα ερμηνεύσει συνθέσεις του και συνθέσεις της Σοφίας Χατζοπούλου, ενώ θα ακουστούν και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών. Στη μουσική εκδήλωση συμμετέχουν: Χρήστος Χατζόπουλος – Τραγούδι, Ούτι, Βιολί, Νέι, Σοφία Χατζοπούλου – Τραγούδι, Κανονάκι, Μπάμπης Καρανίκας – Κιθάρα, Τάκης Κεραμέας – Μπάσο, Καλλίδωρος Χατζόπουλος – Μπεντίρ, Καχόν, Τουμπερλέκι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑