Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 26th, 2015 | by fileto

0

Βούλιαξε στα λασπόνερα η Νέα Πέραμος Καβάλας

Για μια ακόμη φορά η Νέα Πέραμος Καβάλας πνίγηκε στα λασπόνερα τα οποία κατέβασε η δυνατή νεροποντή η οποία από το πρωί ταλαιπωρεί τον νομό Καβάλας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Πέραμος πλήττεται από τις βροχές καθώς αποτελεί κατάληξη των ρεμάτων από το Ελαιοχώρι και τις Ελευθερές χωριά τα οποία στο παρελθόν είχαν υποστεί βαρύτατο πλήγμα από τους όγκους υδάτων που κατέβηκαν από το όρος Σύμβολο.

Από την άλλη στη Νέα Πέραμο οι υποδομές που έχουν γίνει για την αποστράγγιση των υδάτων και η χρησιμοποίηση υπογείων για κατοικίες επιδεινώνει το πρόβλημα κάθε φορά που μια δυνατή βροχή κατεβάζει όγκους υδάτων προς την θάλασσα.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε ότι έγινε καθαρισμός των ρεμάτων μέσα στον Αύγουστο και αυτό απέτρεψε μεγαλύτερες καταστροφές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που ειδοποιήθηκε βρέθηκε γρήγορα στην περιοχή και προχώρησε σε άντληση υδάτων από υπόγεια, ενώ συνεργεία του Δήμου Παγγαίου προχώρησαν σε καθαρισμούς από φερτά υλικά των εγκιβωτισμένων ρεμάτων του οικισμού.

Ζημιές από το νερό προκλήθηκαν και στον αμπελώνα της περιοχής πο αυτή την εποχή είναι στο φόρτε του σε παραγωγή σταφυλιών χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμη το μέγεθος της ζημιάς.

Αναφέρθηκαν ζημιές σε δρόμους, αυτοκίνητα αλλά και σε καταστήματα τα οποία γέμισαν νερό και καταστράφηκε μέρος του εξοπλισμού τους.

φωτο: αρχείο

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑