Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 27th, 2015 | by fileto

0

Σκέψεις να ανοίξει ο Έβρος για πρόσφυγες

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως: «Για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες πρέπει να βοηθήσουμε τους πληθυσμούς που υφίστανται την προσφυγική πίεση, αλλιώς δημιουργείς χώρο να βγουν ακροδεξιά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά στοιχεία».

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός ζήτησε στη σύνοδο κορυφής να σκεφτεί η Ευρώπη την αναθεώρηση της συνθήκης του “Δουβλίνου”.Το 82% όσων έρχονται στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες.

Στη Μικρασιατική καταστροφή η βουλή είχε γεμίσει πρόσφυγες, στο προαύλιο, στα έδρανα παντού, είχε γίνει σαν το «Ταε Κβον Ντο». Προσφυγικός λαός είμαστε».

Τόνισε ακόμη πως: «Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Χρειάζεται αρωγή. Χρειάζεται υπομονή και οι πολίτες έχουν επιδείξει υπομονή και αλληλεγγύη παρά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν υπάρξει».

Στόχος είπε είναι «να φτιάξουμε υποδομές υποδοχής που θα καλύψουν πιθανές ροές το καλοκαίρι», καθώς θα μειώνονται οι ροές το χειμώνα, ενώ πρόσθεσε «πως υπάρχει σκέψη να ανοίξει ο Έβρος», με καταγραφές από τα χερσαία σύνορα. «Στη Σίνδο και στη Λέρο υπάρχει προγραμματισμός για την εγκατάσταση των προσφύγων».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑