Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2015 | by fileto

0

Συνάντηση Ιερώνυμου με μειονοτικούς βουλευτές της Ροδόπης

Ανάγκα και θεοί πείθονται και εφόσον δεν εξελέγη χριστιανός βουλευτής από την Ροδόπη, στην επίσκεψη του στην Κομοτηνή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σκέφθηκε να συναντήσει τους τρείς μουσουλμάνους βουλευτές που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσούφ, καθώς και ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ, ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για το αναπτυξιακό προφίλ της Θράκης, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν αλλά και τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας που κατατάσσει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των ελληνικών περιφερειών στον τομέα αυτόν.

DSC_0309DSC_0161

Αναφέρθηκαν, επίσης, στην καπνοκαλλιέργεια που αποτελεί το μοναδικό εισόδημα για χιλιάδες οικογένειες, μουσουλμάνων, κυρίως, καπνοπαραγωγών σε Ξάνθη και Ροδόπη και στις δραστηριότητες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο κ. Ιερώνυμος αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του τις εορτές των Ελευθερίων Θράκης στις 14 Μαΐου του 2016.

Το πρόγραμμα της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου στη Θράκη ολοκληρώνεται το απόγευμα με επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στον Έβρο, στη Μητρόπολη Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Αφερίμ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑