Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 1st, 2015 | by fileto

0

Η περιπέτεια για τη Θράκη τώρα αρχίζει λέει ο Στυλιανίδης

Για «εθνική περιπέτεια» στη Θράκη, η οποία μόλις αρχίζει, προειδοποίησε ο μέχρι τις τελευταίες εκλογές βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην εκλογή τεσσάρων μουσουλμάνων βουλευτών (τρεις στη Ροδόπη κι ένας στην Ξάνθη) σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί και να ανοίξει θέμα.

Μιλώντας στο pontos-news.gr, ο Ευ. Στυλιανίδης είπε ότι από το 1989, όταν ο Αχμέτ Σαδίκ δημιούργησε στη Θράκη το κόμμα «Εμπιστοσύνη», επιχειρείται από την Τουρκία οικονομική, δημογραφική, πολιτισμική και πολιτική κυριαρχία στην περιοχή, η οποία υλοποιείται με διαφορετικούς τρόπους και πρόσωπα, αλλά πάντοτε με τον ίδιο στόχο.

Από την κάθοδο στις ευρωεκλογές του 2014 του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), το οποίο ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του κόμματος Σαδίκ, η προσπάθεια της Τουρκίας μπήκε σε νέες, πιο επικίνδυνες για την Ελλάδα βάσεις.

Κατά τον Ευρ. Στυλιανίδη, η κάθοδος του DEB στις ευρωεκλογές αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε προκειμένου η γειτονική χώρα να μετρήσει δυνάμεις:

«Είχα πει ότι πρόκειται για πρόβα τζενεράλε, με σκοπό να αλλοιώσουν σιγά-σιγά τη δημογραφική σύσταση της δυτικής Θράκης. Το κόμμα του Σαδίκ προσκυνούν όλοι οι εκλεγμένοι μουσουλμάνοι βουλευτές στη Θράκη αλλά και κάποιοι χριστιανοί. Για παράδειγμα, ο χριστιανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Στάθης Γιαννακίδης, ήταν γραμματέας στο γραφείο μουσουλμάνου βουλευτή στην περιοχή», σημειώνει.

Υποστηρίζει ακόμα ότι από τη Θράκη έχουν ήδη γίνει επαφές με μουσουλμάνους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αποκτούν σιγά – σιγά το δικαίωμα ψήφου, με μουσουλμάνους στα Δωδεκάνησα που δεν είναι τόσο φανατικοί, αλλά και με τον Σλαβομακεδόνα παπά Τσαρκνιά.

«Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα πανελλαδικό κόμμα, αφού ενώσουν τις δυνάμεις τους με κάποιους χριστιανούς κουλτουριάρηδες, το οποίο να αποτελέσει έναν από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού.

»Στη συνέχεια να ζητάνε ανταλλάγματα για τη μειονότητα, ουσιαστικά για τις επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή, όπως την εκλογή του ψευτομουφτή, τουρκικό πανεπιστήμιο κτλ. Την προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν ευρύτερα στην περιοχή την διευκολύνουν οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη. Μπορεί να δημιουργηθεί στη δυτική Θράκη ένα διαμετακομιστικό κέντρο προσφύγων, και όποιοι θέλουν να μένουν ή να φεύγουν», τονίζει.

περισσότερα: http://www.tribune.gr/politics/news/article/176141/evripidis-stilianidis-archizi-ethniki-peripetia-sti-thraki.html


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑